Δευτέρα 17/5/2021

Δεύτερη έκρηξη του ηφαιστείου La Soufriere στην Καραϊβική

Για δεύτερη φορά εξερράγη το ηφαίστειο La Soufriere στο νησί του Aγίου Βικεντίου της Καραϊβικής, σύμφωνα με όσα μετέδωσε o Εθνικός Οργανισμός Διαχείρησης Κρίσεων (ΝΕΜΟ) της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη έκρηξη ήταν μικρότερη από την πρώτη, η οποία συνέβη νωρίτερα την Παρασκευή. «Παρατηρήθηκε και άλλη έκρηξη. Η τέφρα που απελευθερώθηκε εκτιμάται ότι υψώθηκε 4 χιλιόμετρα στην ατμόσφαιρα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και ενημερώνουμε, το Κέντρο Σεισμικής Έρευνας του UWI, το οποίο συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές», γράφει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNNi.

Η Ντόρα Τζέιμς, γενική διευθύντρια του Αγίου Βικεντίου και του Ερυθρού Σταυρού των Γρεναδίνων, δήλωσε τηλεφωνικά στο CNNi απο κοντινό σημείο που βρισκόταν, ότι η δεύτερη έκρηξη συνεχίστηκε για πάνω από μια ώρα. «Η τέφρα γεμίζει τον αέρα» είπε, ενώ σχετικά με την πρώτη έκρηξη είπε πως ακούστηκε σαν «κινητήρας μεγάλου τζετ» και ότι υπήρχε «συνεχής καπνός».

Μέχρι στιγμής, όπως είπε, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές. «Οι επιστήμονες και ορισμένοι κάτοικοι δεν απομακρύνθηκαν. Οι αρχές δήλωσαν ότι είναι πιθανό οι εκρήξεις να συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα για ημέρες και πιθανώς εβδομάδες» εξήγησε.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο θα επηρεαστούν από πολύ θερμά κύματα που ως αποτέλεσμα θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες ενώ ομάδες ειδικών συλλέγουν δεδομένα για να κατανοήσουν το μοτίβο της έκρηξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ