«Βρόμικα» παιχνίδια για εξόντωση του Σαλβίνι

Must Read

Κάθε μέσο επιστρατεύει απροκάλυπτα πια το πολιτικό κατεστημένο της Ιταλίας με στόχο να εμποδίσει -και να εξοντώσει πολιτικά- τον Ματέο Σαλβίνι, που, όπως όλα δείχνουν, έχει σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, αν γίνουν εκλογές.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό πως η Ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Λέγκα του Σαλβίνι, όπως ανακοίνωσαν σχετικά οι αρχηγοί των κομμάτων, έπειτα από την αποτυχία της επιτροπής του σώματος να καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Οπως και να έχει, η εβδομάδα που άρχισε χθες φαίνεται πως θα είναι αυτή που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, μετά την πρωτοβουλία του επικεφαλής της Λέγκας να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις – μια και η δυσαρμονία που είχε παρατηρηθεί μεταξύ των δύο εταίρων δυσχέραινε την πορεία της χώρας.

Ο πολιτικά «αιρετικός» ηγέτης Λέγκας, πάντως, κινείται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενώ ρίχνει όλο το βάρος του προς την κατεύθυνση να ασκήσει περαιτέρω πίεση ώστε να πετύχει την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης έως τις 20 Αυγούστου και κυρίως τη διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο.

Άλλωστε έχει κάθε λόγο να το κάνει, αν σκεφτεί κανείς πως οι δημοσκοπήσεις ήδη του δίνουν το 36%-38% της πρόθεσης ψήφου, γεγονός που έχει θορυβήσει όμως τους αντιπάλους του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), έχει καλέσει σε «πανστρατιά», ώστε να μπουν εμπόδια στον δρόμο του πρώην εταίρου του στην κυβέρνηση. Κι αυτό συμβαίνει ενώ οι εξελίξεις και στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Ματέο Ρέντσι τρέχουν.

Εκεί, όπως σημειώνουν αναλυτές, μια διάσπαση του κόμματος, υπό την παρούσα κατανομή εδρών στο Κοινοβούλιο, θα μπορούσε να αποτρέψει την προσφυγή στις κάλπες, καθώς θα μπορούσε να προκύψει συμμαχία (ώστε τα… κουκιά να βγαίνουν) μεταξύ της Κοινωνικής Δράσης, συνιστώσας του PD και του M5S. Κάτι που αυτόματα βέβαια θα έβγαζε προσώρας εκτός παιχνιδιού τον «κακό» Σαλβίνι.

Τέλος, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν ακριβώς αυτό που ο ίδιος ο ηγέτης της Λέγκας κατήγγειλε ως σκοτεινό σχέδιο την περασμένη εβδομάδα. Τη δημιουργία δηλαδή μιας μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, που θα αναλάμβανε τα ηνία της χώρας – αλλά κυρίως θα φρόντιζε να αλλάξει ατζέντα ώστε και πάλι να χτυπηθεί η άνοδος του Σαλβίνι στα πολιτικά πράγματα. «Με λένε δικτάτορα, όμως ένας δικτάτορας δεν ζητάει ψηφοφορίες» δήλωνε ωστόσο με νόημα ο Σαλβίνι από τη Σικελία το Σαββατοκύριακο, εκτιμώντας παράλληλα πως «αυτοί που δεν θέλουν να ψηφίσουν είναι αυτοί που δεν αγαπούν τη δημοκρατία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This