Δευτέρα 17/5/2021

Με νεφρική ανεπάρκεια λόγω της απεργίας πείνας κινδυνεύει ο Αλεξέι Ναβάλνι

Να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια κινδυνεύει ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι και η όρασή του επιδεινώνεται έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας.

Ο 44χρονος πολέμιος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για οξύ πόνο στην μέση και στο πόδι του. «Η κατάστασή του είναι πράγματι κρίσιμη» δήλωσε η Αλεξάντρα Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του συνδικάτου Ιατρική Συμμαχία, μιας ομάδας την οποία οι ρωσικές αρχές θεωρούν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Επικαλέστηκε εξετάσεις τις οποίες έλαβε μέσω των δικηγόρων του Ναβάλνι, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του συνδικάτου δεν τον εξέτασαν τα ίδια. «Εχουμε δει τις εξετάσεις και είναι πολύ, πολύ κακές» ανέφερε η ίδια στο πρακτορείο Reuters και συμπλήρωσε: «Έχει υψηλές τιμές καλίου και άλλες υψηλές τιμές που υποδηλώνουν ότι οι νεφροί υπολειτουργούν. Αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή παθολογία και πιθανόν και σε καρδιακή ανακοπή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ