Στηρίζει Λάσετ για την Καγκελαρία το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Must Read

Την στήριξή του στον αρχηγό του κόμματος Άρμιν Λάσετ εξέφρασε εκ νέου, με ευρεία πλειοψηφία, το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη μάχη για την ανάδειξη του υποψηφίου καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), που διχάζει βαθιά τις τελευταίες εβδομάδες την κεντροδεξιά στη Γερμανία ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Σε μια συνεδρίαση που συνεκλήθη εκτάκτως από τον Λάσετ, ξεκίνησε στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), εξελίχθηκε επεισοδιακά, με πολλά μέλη του προεδρείου να τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του αρχηγού του μικρού «αδελφού» κόμματος Μάρκους Ζέντερ και ολοκληρώθηκε μετά τη 01:00 με μυστική ψηφοφορία των μελών του προεδρείου, ο κ. Λάσετ κατάφερε να αποσπάσει την στήριξη του 77,5% των ηγετικών στελεχών. Συγκεκριμένα, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, 31 μέλη ψήφισαν υπέρ του, εννέα υπέρ του Μάρκους Ζέντερ και έξι απείχαν.

Ο πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, ο οποίος είχε ταχθεί εδώ και μέρες υπέρ της υποψηφιότητας του Άρμιν Λάσετ, προειδοποίησε ωστόσο για τον κίνδυνο η απόφαση να μη γίνει αποδεκτή, «εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – μια νίκη του Λάσετ – δεν αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες πολλών μέσα στο κόμμα». Όπως είπε ο Μπουφιέ, πολλοί στο CDU δεν είναι της γνώμης ότι το χρίσμα είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το κρίνει μόνο του το προεδρείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This