Λούσι, ο χιμπατζής που έζησε σαν άνθρωπος – Το πρωί έπινε καφέ και το απόγευμα τζιν τόνικ

Το ζώο, όταν επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, δεν άντεξε και «έσβησε»

Must Read

Μεγάλωσε έναν θηλυκό χιμπατζή σαν κόρη της, με ανέσεις που θα ζήλευαν πολλά παιδιά, αλλά παραδέχεται ότι μετανιώνει που αντιμετώπισε το ζώο σαν άνθρωπο, αφού εκείνο δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Σε συνέντευξή της στο νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο «Lucy, the human chimp» η Τζέιν Τέμερλιν εξομολογείται την αγωνία της συνεχούς αναμονής ενός τηλεφωνήματος που θα την ενημέρωνε ότι η «κόρη» της είχε πεθάνει. Μαζί με τον σύζυγό της Μορίς, ψυχοθεραπευτή και καθηγητή του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, υιοθέτησε τον θηλυκό χιμπατζή από τον ζωολογικό κήπο της Φλόριντα όταν εκείνος ήταν μόλις δύο ημερών και του χάρισαν «κάθε δυνατή ανθρώπινη άνεση».

«Μεγαλώνουμε τη Λούσι με κάθε δυνατή ανθρώπινη άνεση. Επειτα από έναν οκτάωρο ύπνο σε king size στρώμα, παίρνει το πρωινό της, που αποτελείται από καφέ, πόριτζ και χυμό. Τα απογεύματα κοιτάζει τον εαυτό της στον αγαπημένο της καθρέφτη και κάποια βράδια απολαμβάνει ένα τζιν τόνικ, στο οποίο στίβει λεμόνι με τα δόντια της» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Life» ο Μορίς κατά τη δεκαετία του ’60.

Οταν όμως η Λούσι έφτασε στην εφηβεία, άρχισε να έχει απρόβλεπτη συμπεριφορά. Τότε την έστειλαν στην Γκάμπια, όπου πέρασε την τελευταία δεκαετία της ζωής της προσπαθώντας να ξαναβρεί την ταυτότητά της. Το ζευγάρι έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει, σε σημείο που μία από τις φοιτήτριές τους, η Τζάνις Κάρτερ, πήγε να ζήσει με τη Λούσι στη ζούγκλα επί οκτώ χρόνια, προσπαθώντας να τη βοηθήσει να αποκτήσει σχέσεις και να συναναστραφεί τους άλλους χιμπατζήδες. Ειδικά στην αρχή η Λούσι δυσκολεύτηκε πολύ, έχασε πάρα πολλά κιλά και μάδησε το τρίχωμά της. Δεν έδειξε να νιώθει ποτέ ότι ανήκει στους χιμπατζήδες και τελικά βρέθηκε νεκρή δύο χρόνια αφότου η Τζάνις την είχε αφήσει μόνη της.

«Περίμενα συνέχεια πότε θα γινόταν αυτό το τηλεφώνημα. Και ήταν πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα να ακούσω κάτι τέτοιο. Ηταν μια τεράστια απώλεια για όλους μας. Ημουν τόσο ευγνώμων που η Τζάνις έδινε στη Λούσι αυτή την ευκαιρία. Είχε μπροστά της αρκετά χρόνια να ζήσει ελεύθερα, έξω από κλουβί. Ηταν προστατευμένη. Την αγαπούσαμε. Είχε την Τζάνις. Ωστόσο δεν θα έπαιρνα πάλι χιμπατζή από τη μητέρα του» δηλώνει χαρακτηριστικά η Τέμερλιν ως συμπέρασμα από το πείραμα που άρχισε δύο μέρες αφότου γεννήθηκε η Λούσι, στις 18 Ιανουαρίου 1964.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Μακεδονίας: «Η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει με ερημοποίηση»

Τεράστιος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην...

More Articles Like This