Οκτώ εργάτες νεκροί από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια (video)

Must Read

Τουλάχιστον οκτώ Ινδοί εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η χιονοστιβάδα έπληξε στην περιοχή Τσαμόλι, στο κρατίδιο Ουταρακάντ της βόρειας Ινδίας, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες εργάτες, γεγονός που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του Τσαμόλι είπε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στην κοιλάδα Νίτι, μια απομονωμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κίνα. «Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ πτώματα» ενώ έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια 385 άνθρωποι, είπε ο Σουάτι Σ. Μπαντορίγια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να απομακρύνουν τους εργάτες. Όμως η επιχείρηση διακόπηκε το βράδυ της Παρασκευής, λόγω χιονόπτωσης και καταρρακτώδους βροχής. Εκατοντάδες εργάτες ανοίγουν δρόμους στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ινδίας κατά μήκος των συνόρων της. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα έργα προκαλούν κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This