Το σκηνικό των αλβανικών εκλογών: Μαχαιρώματα και «ντου» αυτοκινήτου σε πλατεία! (video)

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο ένας πολίτης... πήδηξε μέσα στο αμάξι και σταμάτησε τον οδηγό!

Must Read

Με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 48% έκλεισαν στις 19:00 (τοπική ώρα) οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία. Μια εκλογική διαδικασία που συνοδεύτηκε και από πολλά… περίεργα περιστατικά και διαφαινόμενη ήττα του Έντι Ράμα (παρά το προβάδισμά του στα exit polls).

Το σοσιαλιστικό κόμμα του Ράμα φαίνεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα, αλλά αν ισχύσει όντως η συνεργασία της αντιπολίτευσης, τότε αυτή θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Απομένει πλέον η καταμέτρηση των ψήφων, διαδικασία που παραδοσιακά αμφισβητείται στις αλβανικές εκλογικές αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τα exit polls τριών μεγάλων αλβανικών ΜΜΕ, η νίκη της αντιπολίτευσης «κλειδώνει» από τα ποσοστά του κόμματος LSI, το οποίο είναι τρίτη δύναμη και έχει ήδη αναγγείλει την συνεργασία με το Δημοκρατικό κόμμα μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιλιριάν Τσελιμπάσι, που έγινε μόλις έκλεισαν οι κάλπες, δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα για τα κόμματα και τις προεκλογικές συμμαχίες θα ανακοινωθούν σε 48 ώρες από την έναρξη της καταμέτρησης.

Τα επεισόδια

Ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο Φουσέ-Αρέζ στη βόρεια Αλβανία, καθώς η ψηφοφορία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα ολοκληρώθηκε το απόγεμα της Κυριακής.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. «Από τις πρώτες ενέργειες της έρευνας, εντοπίστηκε ο ύποπτος δράστης, πολίτης M.Ll., 32 ετών, κάτοικος στο χωριό Qafe Mali στο Puka και βρίσκεται σε εξέλιξη η σύλληψή του», δήλωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ακόμα ότι ένα άτομο απειλήθηκε με όπλο και χτυπήθηκε με σκληρά αντικείμενα. Ένας από τους δράστες συνελήφθη, ενώ τα δύο αδέρφια του και οι συνεργοί του καταζητούνται από την αστυνομία. «Αυτοί οι πολίτες έχουν καταστρέψει ένα σχολείο και δεν υπάκουσαν τις εντολές ενός αστυνομικού».

Σε ένα άλλο περιστατικό που αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι χτυπήθηκε με καρέκλα στο Maliq, στην περιοχή της Korca.

Το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία των Τιράνων

Ένα αυτοκίνητο που έκανε… κινηματογραφικούς ελιγμούς, αφού έπεσε πάνω σε ένα δημοσιογραφικό όχημα τηλεοπτικού σταθμού, μπήκε στην κεντρική πλατεία της αλβανικής πρωτεύουσας, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος από τους παρευρισκόμενους (υπήρχε εκεί και τέντα του υπουργείου υγείας για εμβολιασμό πολιτών).

Ο οδηγός του οχήματος αναγνωρίστηκε ως Nertil Qazimi, 35 ετών (μεθυσμένος σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ), ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ένας πολίτης… πήδηξε μέσα στο αμάξι και σταμάτησε τον οδηγό!

Ράμα: «Δεν στεκόμαστε στις προβλέψεις»

«Οι εικασίες, οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls, παρά το γεγονός ότι μας δινουν ξανά κυβερνητική εξουσία, ανήκουν μόνο στις προβλέψεις πριν τα αποτελέσματα», είπε ο Έντι Ράμα μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρόσθεσε ότι «οι ψήφοι βρίσκονται ακόμη στις κάλπες. Ο λαός μίλησε και τώρα πρέπει να ακουστεί».

Στην πρώτη του δήλωση μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και είπε μέσω Facebook ότι «η Αλβανία κέρδισε κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής διαδικασίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις αρχές τώρα είναι η διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας με ακεραιότητα», προσθέτοντας ότι οι επίτροποι και οι καταμετρητές έχουν «μια εξαιρετική ευθύνη, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με αξιοπρεπή τρόπο. Οι πολίτες πρέπει να είναι ήρεμοι και να γνωρίζουν ότι καμία ψήφος δεν μπορεί να παραμορφωθεί από κανέναν. Μην επηρεαστείτε από τις δημοσκοπήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This