Παρασκευή 18/6/2021

Ρωσο-τουρκικός εικονικός πόλεμος! Κατάρριψη τουρκικών drones, καταστροφή ρωσικών Pantsir (video)

Roketsan εναντίον ρωσικής τηλεόρασης!

Στις 22 Απριλίου, η τουρκική εταιρεία Roketsan κυκλοφόρησε ένα βίντεο προώθησης του drone της Akıncı UAV, στο οποίο δείχνει ότι το μη επανδρωμένο της χρησιμοποιεί μια «έξυπνη» βόμβα MAM-T, η οποία χτυπά τo ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1 σε μια έρημο και το καταστρέφει!

Φαίνεται ότι αυτό είναι ένα είδος… απάντησης σε ένα βίντεο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, στο οποίο απεικονίζονται ρωσικά «χειρουργικά» χτυπήματα να καταστρέφουν τουρκικά drones.

Στις 18 Απριλίου, τα τουρκικά ΜΜΕ εστίασαν σε αυτό το θέμα, ότι δηλαδή σε ένα ρεπορτάζ για τις στρατιωτικές εξελίξεις στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, παρουσιάστηκε ένα animation στο οποίο οι Ρώσοι καταστρέφουν τα Bayraktar TB-2 (το καμάρι της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας).

Ωστόσο, ο Selcuk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, κατασκευάστρια των TB2 και Akinci UCAV δήλωσε ότι το βίντεο ΔΕΝ είναι animation και μοιάζει περισσότερο με την πραγματικότητα!

 Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση των τουρκικών πυρομαχικών MAM-T, η οποία αναπτύχθηκε για υψηλότερη απόδοση κεφαλής και μεγαλύτερη εμβέλεια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το AKINCI TİHA.

Η πρώτη πτήση στο πλαίσιο των δοκιμαστικών με πυρομαχικά στο Akıncı PT-3 πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου. Στις 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη δοκιμαστική πτήση με πυρομαχικά και αργότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πυροδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ