Πέμπτη 17/6/2021

Μήνυση στην AstraZeneca και εμβόλια μόνο από τη Pfizer για την Ε.Ε.

Επειδή δεν τήρησε το συμβόλαιό της για την παράδοση των δόσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της φαρμακοβιομηχανίας της AstraZeneca μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις τις παραδόσεις που είχαν συμφωνηθεί.

Την είδηση έκανε γνωστή η επίτροπος της Κομισιόν Στέλλα Κυριακίδου, αναφέροντας ότι η AstraZeneca επειδή δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 και επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιούνται παραδόσεις εμβολίων για την προστασία της υγείας των πολιτών της Ε.Ε. Αυτός είναι ο λόγος που η επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να ασκήσει νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές» έγραψε στο twitter.

Μόνο με Pfizer / BioNTech

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς αποκάλυψε ότι από το φθινόπωρο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εμβολιάζονται μόνο με το σκεύασμα των Pfizer / BioNTech.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αποκάλυψε ότι η δεύτερη φάση του εμβολιασμού το φθινόπωρο θα αφορά μόνο εμβόλια τεχνολογίας mRNA τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, 900 εκατ. δόσεις θα είναι έτοιμες πριν το τέλος του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής