Ραντεβού το καλοκαίρι σε «ουδέτερο έδαφος» για Μπάιντεν και Πούτιν!

Κάποια ημέρα του Ιούνη, κάπου όμορφα στην Ευρώπη...

Must Read

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται το πολυαναμενόμενο ραντεβού των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν, με την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης να παραμένει «ανοιχτή» προς το παρόν.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Μ. Δευτέρα, το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι αναμένεται κάποια στιγμή να ανακοινωθεί και η χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. «Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει, τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες […] ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Σεργκέι Πεσκόφ.

Ερωτώμενος, εξάλλου, για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για τα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπάιντεν, ο Πεσκόφ σχολίασε ότι μια τέτοια πρόταση «έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας» που είχαν οι δύο πρόεδροι, στις 13 Απριλίου.

Πρόταση για συνάντησης κορυφής κάπου στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, κατά την διάρκεια της συνομιλίας αυτής, ο Μπάιντεν έκανε την πρόταση για διεξαγωγή ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής «σε τρίτη χώρα τους προσεχείς μήνες». Εν συνεχεία, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διευκρινίσει ότι πρότεινε στον Ρώσο ομόλογο του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε την Κυριακή 25/4, ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει τον Ιούνιο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, με την εφημερίδα «Kommersant», να γράφει, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι ο Μπάιντεν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This