Δευτέρα 14/6/2021

Σάλος στις ΗΠΑ με την αποκάλυψη ηχητικού και τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία

«Μπουρλότο» στους δημοκρατικούς έβαλαν New York Times

Σοβαρότατο πολιτικό θέμα έχει προκύψει από την αποκάλυψη των New York Times ενός ηχητικού όπου ακούγεται ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών να ισχυρίζεται ότι ο ομόλογός του, Τζον Κέρι ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, τον είχε ενημερώσει για τα ισραηλινά χτυπήματα σε ιρανικούς στόχους στην Συρία!
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ μάλιστα, Javad Zarif, εκφράζει την έκπληξη του για το πλήθος των Ισραηλινών βομβαρδισμών που κατά τον Κέρι ήταν πάνω από 200!

Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στην Αμερική και ιδιαίτερα στους κόλπους των δημοκρατικών, καθώς ο πρώην υπουργός εξωτερικών του Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Κέρι, ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2004, όπου και έχασε με ελάχιστη διαφορά από τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ.

Μείζον θέμα όμως έχει προκύψει και στο Ιράν, καθώς στο ίδιο ηχητικό φαίνεται ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών να απαξιώνει τον δολοφονημένο Σουλεϊμάνι, αρχηγό των φρουρών της επανάστασης του Ιράν, ενώ παράλληλα καταφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και για πολλούς κυβερνητικούς.

Τόσο ο Τζον Κέρι όσο και ο Τζαβαντ Ζαρίφ, διαψεύδουν το περιεχόμενο που αποκάλυψε εφημερίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ