Ινδία: Μετά τον κορωνοϊό τη «χτύπησε» και ο Εγκέλαδος με 6 Ρίχτερ!

Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 200.000.

Must Read

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατά την εκτίμηση του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS), έπληξε το πρωί (05:21 ώρα Ελλάδας) το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εκτίμηση του USGS. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα του Ασάμ, όχι μακριά από τα σύνορα της Ινδίας με το Μπουτάν.

Κάτοικοι της Γκουάχατι, της πρωτεύουσας του Ασάμ, ανέφεραν πως ο σεισμός, που ακολουθήθηκε από αρκετούς δυνατούς μετασεισμούς, ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ρωγμές σε τοίχους. Τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι μέχρι τώρα. Νωρίτερα, στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας είχε μιλήσει, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, περί αναφορών για θύματα και υλικές ζημιές που εξετάζονταν, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ξεπέρασαν τους 200.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 200.000.

Για πρώτη φορά, οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν το επίπεδο των τριών χιλιάδων, ανήλθαν σε 3.293, με τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι τώρα, να φθάνει τους 201.187 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Ταυτόχρονα, η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε 24 ώρες και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, τον Απρίλιο.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του κορωνοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

Ως τώρα η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This