Τετάρτη 4/8/2021

Με κόσμο θα διεξαχθεί η φετινή Eurovision, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση!

Με ποια πρωτόκολλα και τι κανόνες θα παρακολουθήσει το κοινό τον διαγωνισμό τραγουδιού

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας επιβεβαίωσε ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ (18, 20, 22 Μαΐου) θα διεξαχθεί με περιορισμένο κοινό υπό αυστηρούς όρους που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών, του προσωπικού, του τύπου και των συμμετεχόντων.

Μέχρι 3.500 κόσμου θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην αρένα, δηλαδή περίπου το 20% της χωρητικότητας του Ρότερνταμ Ahoy. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους αγόρασαν εισιτήρια για την εκδήλωση του 2020 και δεν θα υπάρξει γενική δημόσια πώληση.

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καλωσόρισε τα νέα: «Είμαστε χαρούμενοι που οι ολλανδικές αρχές μας επέτρεψαν να καλωσορίσουμε το κοινό στις 3 ζωντανές εμφανίσεις και στις 6 πρόβες στο Ρότερνταμ με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες».

Ένα εκτεταμένο πρωτόκολλο COVID-19 υπάρχει ήδη για το προσωπικό, τον Τύπο και τους καλλιτέχνες, το οποίο έχει δοκιμαστεί από τον διεθνή οργανισμό SGS, τον παγκόσμιο ηγέτη στην επιθεώρηση, τον έλεγχο, την ανάλυση και την πιστοποίηση.

«Οι αριθμοί έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι αντιπροσωπείες είναι πολύ μικρότερες και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το σπίτι φέτος στο διαδικτυακό μας κέντρο Τύπου. Με τεστ για όλους στο Ρότερνταμ Ahoy κάθε 48 ώρες και με τους καλλιτέχνες να μετακινούνται στις ζώνες ασφαλείας, θέλουμε να κρατήσουμε τον κορωνοϊό εκτός όσο το δυνατόν περισσότερο», σχολίασε ο παραγωγός Sietse Bakker.

Θα ισχύουν αυστηροί κανόνες για οποιοδήποτε μέλος του κοινού παρευρεθεί:

  • Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα έγκυρο πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ του τελευταίου 24ωρου.
  • Επιπλέον, θα τους ζητηθεί να υποβληθούν σε νέο τεστ (δωρεάν από το Testing For Access) πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση.
  • Θα υπάρχει μόνο καθήμενο κοινό και όχι όρθιοι και θα πρέπει να φτάσουν και να αποχωρήσουν από την αρένα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.
  • Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στο δρόμο για το κάθισμά τους, όταν επισκέπτονται την τουαλέτα κ.λπ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ