Στρατιωτικά προπύργια από ρωσικές δυνάμεις για την ασφάλεια της Αρμενίας

Υπό τον φόβο νέων επιθέσεων μιας και οι Αζέροι, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί

Must Read

Στην περιοχή Σιούνικ που βρίσκεται ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν, τον αζερικό θύλακα του Ναχτσιβάν και το Ιράν, έστησε δυο προπύργια η 102 ρωσική στρατιωτική βάση, ως πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας, ενώ η Ρωσία στο βορειοδυτικό τμήμα της Αρμενίας έχουν ακόμη μια στρατιωτική βάση. Μετά τη διπλωματική παρέμβαση της Ρωσίας, ο πόλεμος Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας τερματίστηκε με μια συμφωνία που έβγαλε εδαφικά κερδισμένο το Αζερμπαϊτζάν και κατέστησε απαραίτητη την παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Πριν λίγους μήνες ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει πως η χώρα του ήταν εκείνη που επεδίωξε την επέκταση ρωσικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο Γκιούμιρ και την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων κοντά στο Αζερμπαϊτζάν, υπό τον φόβο νέων επιθέσεων μιας και οι Αζέροι, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This