Κυριακή 16/5/2021

Η Σλοβενία υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ – «Καλύτερη η ατμόσφαιρα» Άγκυρας–Βρυξελλών λέει ο Τσαβούσογλου

Η Σλοβενία υποστηρίζει την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ΕΕ και την απελευθέρωση των θεωρήσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Άνζε Λογκάρ δεσμεύθηκε να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Λόγκαρ είπε ότι η Σλοβενία ​​θα ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Σλοβενία ​​θα επιμείνει στον διάλογο. Πιστεύουμε ότι τα ζητήματα που θα ανοιχτούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να αξιολογηθούν στο πλαίσιο των αμοιβαίων συμφερόντων. Δήλωσα ότι η Σλοβενία ​​θα διαδραματίσει εξαιρετικά εποικοδομητικό ρόλο από αυτήν την άποψη. Εμείς τονίσαμε πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ιδίως όσον αφορά την τελωνειακή ένωση. Θα προσφέρουμε επίσης την υποστήριξή μας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων. Μπορείτε να περιμένετε έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο από τη Σλοβενία» είπε ο Λόγκαρ στον Τσαβούσογλου.

Η Σλοβενία ​​θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δεύτερη φορά τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η επίσκεψη κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, επέτρεψε εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας αυτή τη στιγμή. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα. Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να λάβουμε μέτρα για συνεργασία σε σημαντικά ζητήματα όπως διαλόγους υψηλού επιπέδου, όπως ο εκσυγχρονισμός. της τελωνειακής ένωσης, της απελευθέρωσης των θεωρήσεων, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, όπως δήλωσε ο ομόλογός μου», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Επόμενη στάση για τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η Βοσνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ