Η Σλοβενία υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ – «Καλύτερη η ατμόσφαιρα» Άγκυρας–Βρυξελλών λέει ο Τσαβούσογλου

Η Σλοβενία υποστηρίζει την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ΕΕ και την απελευθέρωση των θεωρήσεων

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Άνζε Λογκάρ δεσμεύθηκε να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Λόγκαρ είπε ότι η Σλοβενία ​​θα ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Σλοβενία ​​θα επιμείνει στον διάλογο. Πιστεύουμε ότι τα ζητήματα που θα ανοιχτούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να αξιολογηθούν στο πλαίσιο των αμοιβαίων συμφερόντων. Δήλωσα ότι η Σλοβενία ​​θα διαδραματίσει εξαιρετικά εποικοδομητικό ρόλο από αυτήν την άποψη. Εμείς τονίσαμε πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ιδίως όσον αφορά την τελωνειακή ένωση. Θα προσφέρουμε επίσης την υποστήριξή μας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων. Μπορείτε να περιμένετε έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο από τη Σλοβενία» είπε ο Λόγκαρ στον Τσαβούσογλου.

Η Σλοβενία ​​θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δεύτερη φορά τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η επίσκεψη κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, επέτρεψε εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας αυτή τη στιγμή. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα. Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να λάβουμε μέτρα για συνεργασία σε σημαντικά ζητήματα όπως διαλόγους υψηλού επιπέδου, όπως ο εκσυγχρονισμός. της τελωνειακής ένωσης, της απελευθέρωσης των θεωρήσεων, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, όπως δήλωσε ο ομόλογός μου», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Επόμενη στάση για τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η Βοσνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This