Πέμπτη 24/6/2021

Περιοριστικά μέτρα ξανά στις Σεϋχέλλες – Έκρηξη κρουσμάτων σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Άκρως ανησυχητικό το γεγονός πως το 1/3 των κρουσμάτων αφορά σε εμβολιασμένους και με τις δυο δόσεις!

Και εκεί που περίμεναν όλα να πάνε καλά, είχαν νέο πισωγύρισμα και περιοριστικά μέτρα! Ο λόγος για τις Σεϋχέλλες που είναι η πιο εμβολιασμένη χώρα, με πάνω από το 60% των κατοίκων της να έχουν εμβολιαστεί. Και όμως…

Αυτή τη στιγμή έχει τουλάχιστον 1000 κρούσματα (ο πληθυσμός της είναι 100 χιλιάδες) και το άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το 1/3 των κρουσμάτων αφορά σε εμβολιασμένους και με τις δυο δόσεις! Η νέα αυτή έξαρση των κρουσμάτων οδήγησε σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Έτσι αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία και να ακυρώσουν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες. Χώροι εστίασης και καταστήματα θα μειώσουν το ωράριο λειτουργίας τους. Να σημειωθεί ότι οι Σεϋχέλλες είχαν προτιμήσει το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm, με τις δοκιμές του συγκεκριμένου εμβολίου σε Κίνα και Αραβικά Εμιράτα να δείχνουν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας (79% στην Κίνα και 86% στα Εμιράτα).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ