Τον απελαύνουν γιατί αντέδρασε στο «ντου» της τουρκικής αστυνομίας σε τζαμί! (video)

Τον κατηγορούν για... υποκίνηση μίσους!

Must Read

Ο Munip Ali, Σύριος πρόσφυγας που έγραψε κριτική για την επιδρομή της τουρκικής αστυνομίας σε τζαμί -με στόχο οπαδούς αντικυβερνητικής θρησκευτικής ομάδας- θα απελαθεί, όπως ανέφερε το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Στα tweets του, ο Αλί συνέκρινε ένα βίντεο της επιδρομής με ένα άλλο βίντεο που δείχνει τα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να τραγουδούν και να διασκεδάζουν κατά παράβαση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό.

 

https://twitter.com/Munip_Algilha/status/1389192629850628098

Ο Αλί κρατήθηκε από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του. Τέθηκε υπό διοικητική εποπτεία και θα απελαθεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Meral Kaban, ο Ali θα μεταφερθεί σε κέντρο επαναπατρισμού. «Ο πελάτης μου κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους μεταξύ του κοινού», είπε ο Kaban. «Ωστόσο, άσκησε το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης» και τόνισε ότι θα ασκήσουν έφεση για την «παράνομη» απόφαση απέλασης.

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή τη Δευτέρα σε τζαμί στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ και συνέλαβε οκτώ οπαδούς αντικυβερνητικής θρησκευτικής ομάδας, που ήθελαν να εκτελέσουν ένα θρησκευτικό τελετουργικό που ανήκε στον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Οι κρατούμενοι ήταν οπαδοί του Ιδρύματος Furkan, του οποίου ο ηγέτης επικρίνει τις πολιτικές του AKP, του κόμματος του Ερντογάν.

Η αστυνομία εισέβαλε στο τζαμί φορώντας τα παπούτσια, κάτι που θεωρείται ασέβεια, και χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τους οπαδούς του Furkan με την αιτιολογία ότι παραβίαζαν τα μέτρα κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This