Σάββατο 19/6/2021

Αγνοείται στη Σιβηρία ο γιατρός του Ναβάλνι

Ήταν ο γιατρός που είχε πει ότι οι αρχικές εργαστηριακές εξετάσεις του Ναβάλνι δεν είχαν δείξει ίχνη του Novichok.

Ένας γιατρός που κούραρε τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι μετά την κατάρρευσή του σε πτήση στη Ρωσία πέρυσι, εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Αλεξάντερ Μουρακόβσκι έφυγε από μια βάση κυνηγιού σε ένα δάσος στο Ομσκ της Σιβηρίας, περίπου 2.200 χιλιόμετρα (1.370 μίλια) ανατολικά της Μόσχας, με ένα όχημα παντός εδάφους την Παρασκευή και από τότε αγνοείται.

Η αστυνομία είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, drones, ένα ελικόπτερο και εθελοντές στο έδαφος συμμετέχουν στην επιχείρηση αναζήτησης.

Ο Murakhovsky ήταν επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο του Ομσκ, όπου ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά αφού αρρώστησε με υποψία δηλητηρίασης μέσα στο αεροπλάνο και είχε πει ότι οι αρχικές εργαστηριακές εξετάσεις μετά τη θεραπεία του Ναβάλνι δεν είχαν δείξει ίχνη του νευρικού τοξικού παράγοντα Novichok.

Θυμίζουμε ότι Ρώσος πολιτικός άρχισε να αισθάνεται άρρωστος εν πτήσει από το Τομσκ προς τη Μόσχα και το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ στις 20 Αυγούστου 2020 λόγω της σοβαρής του κατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ