Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Μια 32χρονη απαιτεί αποζημίωση από τους κληρονόμους του Έπσταϊν!

Η Τζένιφερ Αραόζ, ηλικίας 32 ετών, καταγγέλλει ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά πολλές φορές όταν εκείνη ήταν 14 και 15 ετών, απαιτώντας να της καταβληθεί αποζημίωση από τους κληρονόμους του χρηματιστή, με προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπως και σε βάρος της φερόμενης ως συνεργού του Γκισλέιν Μάξγουελ κι άλλων τριών γυναικών, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Αραόζ είναι το πρώτο θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν που κατέθεσε μήνυση στο πλαίσιο ενός νόμου στη Νέα Υόρκη που τέθηκε σήμερα σε ισχύ. Ο νόμος αυτός, που υιοθετήθηκε στον απόηχο των σκανδάλων παιδεραστίας στους κόλπους της Εκκλησίας, προβλέπει «παράθυρο» ενός έτους προκειμένου τα φερόμενα ως θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων να προσφύγουν σε αστικά δικαστήρια, ανεξαρτήτως της παλαιότητας των εγκλημάτων.

Πώς έπεσε στην παγίδα του

Μία από τις συνεργούς του Έπσταϊν είχε προσεγγίσει την Αραόζ στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σχολείο της στη Νέα Υόρκη. Της είχε μιλήσει για έναν πλούσιο άνδρα, που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αρχίσει μια καριέρα ηθοποιού, όπως εκείνη ονειρευόταν.

Οι πρώτες επισκέψεις στην πολυτελή κατοικία του στο Μανχάταν εξελίχθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τζένιφερ Αραόζ: για μια, δυο ώρες, ο Τζέφρι Έπσταϊν της μιλούσε και εκείνη έπαιρνε 300 δολάρια έπειτα από κάθε συνάντηση.

Όμως, μετά από σχεδόν έναν μήνα, ο χρηματιστής της ζήτησε να του κάνει μασάζ και να σηκώσει τη μπλούζα της, με το επιχείρημα ότι ήθελε να δει το κορμί της για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά ως μοντέλο.

Κατόπιν ακολούθησαν οι σεξουαλικές επιθέσεις: το 2002, τη βίασε, αφηγείται εκείνη. Το κορίτσι διέκοψε τις επισκέψεις, άλλαξε σχολείο για να απομακρυνθεί από τη συνοικία του και χρειάστηκε χρόνια για να μπορέσει να μιλήσει στους δικούς της.

«Το να βρεθείς αντιμέτωπος με το δίκτυο εξουσίας και πλούτου, που περιέβαλε τον Έπσταϊν, ήταν τρομαχτικό, όμως πλέον δεν φοβάμαι (…). Έχω τον νόμο στο πλευρό μου… θα απαιτήσω δικαιοσύνη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ