Λίβυος αξιωματούχος: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Φωνή βοώντος...

Must Read

«Βόμβα» στις τουρκικές επιδιώξεις στη Μεσόγειο και κατ’ επέκταση στη βόρεια Αφρική έβαλε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του λιβυκού Κοινοβουλίου Αμπντέλ Μονέιμ αλ Γιασίρ, τονίζοντας πως το μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών είναι άκυρο! 

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Λίβυος αξιωματούχος σχολίασε πως το κείμενο που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα μνημόνιο κατανόησης. «Τα μνημόνια κατανόησης δεν είναι συμφωνίες και δεν είναι δεσμευτικά και εάν δεν μετατραπούν σε συμφωνίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρούνται άκυρα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αυτό που συνέβη στα Ηνωμένα Έθνη δεν ήταν η έγκριση αυτών των σημειώσεων, αλλά απλώς ειδοποίηση, όχι έγκριση. Από όλα τα πρότυπα, καμία προσωρινή κυβέρνηση, ακόμη και ένα Κοινοβούλιο σε μεταβατική περίοδο, δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες».

Ο Αμπντέλ Μονέιμ αλ Γιασίρ δεν παρέλειψε επίσης να θέσει το ερώτημα: «Γνωρίζουν αυτοί που υπερασπίζονται την παραμονή των Τούρκων στη Λιβύη ότι οι Τούρκοι είναι ο λόγος για τον εκτοπισμό μεγάλου αριθμού φυλών της Λιβύης από τον Βορρά προς τον λιβυκό Νότο και τις γειτονικές χώρες;».

Την ίδια στιγμή, γαλλικό δημοσίευμα προειδοποιούσε χθες για τις προσπάθειες της Τουρκίας να τορπιλίσει τη σταθεροποίηση στη βορειοαφρικανική χώρα. Η καθυστέρηση και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα έγγραφα για τη διοργάνωση των γενικών εκλογών στη Λιβύη κατά το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, απειλούν την αναβολή τους, μετέδιδε το Radio France International.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο λόγος για το εμπόδιο είναι η έλλειψη δέσμευσης για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του διαλόγου της Γενεύης, που προβλέπει κυρίως την απόσυρση των μισθοφόρων και τη διάλυση των ένοπλων πολιτοφυλακών». Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη είναι νόμιμη. Και με δεδομένο αυτό, η διοργάνωση των εκλογών πριν από το τέλος του έτους φαντάζει απίθανη, «επιβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι η προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει την ικανότητα ή τη δύναμη να αναγκάσει την απόσυρση ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι, όπως, φαίνεται δείχνουν να περιμένουν την εγκατάσταση της επόμενης εκλεγμένης κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This