Συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Ουδεμία αναφορά στους Παλαιστίνιους από τον Αμερικανό Πρόεδρο

Must Read

Με τη φράση «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και καμία αναφορά στους Παλαιστίνιους, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η βία στις αρχές της εβδομάδας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι συνομίλησε εκτενώς με τον Νετανιάχου και εξέφρασε τη σιγουριά του για ένα γρήγορο τέλος στις εχθροπραξίες.

«Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι ότι αυτό θα τελειώσει αρκετά σύντομα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όταν έχει χιλιάδες πυραύλους που πετούν στην επικράτειά του».

Ο Αμερικανός δεν αναφέρθηκε στους Παλαιστίνιους στα σχόλιά του.

Βρέθηκε υπό πίεση αυτή την εβδομάδα όχι μόνο από Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ζητούν πιο ισχυρή υποστήριξη του Ισραήλ, αλλά και από προοδευτικούς στο κόμμα του, που έχουν γίνει πιο επικριτικοί για το Ισραήλ και που ελπίζουν ότι η υπόσχεση του Μπάιντεν να θέσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώτη γραμμή της εξωτερικής ατζέντας του, θα επεκταθεί στους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This