Τρίτη 22/6/2021

Ειδικός αναλύει τι σημαίνουν οι 10 πιο συνηθισμένοι εφιάλτες

Tα δέκα πιο συνηθισμένα όνειρα που προκαλούν άγχος

Δεν χρειάζεται να πάμε σε… μάντισσες για να μάθουμε τι σημαίνουν τα όνειρα που βλέπουμε, ιδίως όταν πρόκειται για εφιάλτες. Απαντήσεις με βάση την επιστήμη αναλαμβάνει να δώσει ειδικός στην ανάλυση των ονείρων, η οποία εξήγησε το βαθύτερο νόημα των 10 πιο συνηθισμένων εφιαλτών, από τα φίδια και τον πνιγμό έως την απιστία και την ανθρωποκτονία.

Η Λάουρι Λούβενμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου «Dream on it», σύμφωνα με τη «Sun», θεωρεί ότι οι εφιάλτες αποτελούν μήνυμα που μας στέλνει το υποσυνείδητο για μια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.

Τα φίδια, σύμφωνα με έρευνα της Λούβενμπεργκ όσον αφορά τον αριθμό των ερευνών που γίνονται κάθε μήνα στην Google για το νόημα των εφιαλτικών ονείρων, είναι ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης, με 9.200 έρευνες στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ειδικό -που ασπάζεται την άποψη του Σίγκμουντ Φρόιντ ότι «η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου»-, το υποσυνείδητο μας στέλνει το μήνυμα ότι στη ζωή μας υπάρχει κάποιος «τοξικός» άνθρωπος, ο οποίος είτε μας έκανε κακό είτε θα μπορούσε να μας βλάψει μελλοντικά.

Αν δούμε στον ύπνο μας να πέφτουν τα δόντια μας, όπως συνέβη σε 5.550 ανθρώπους που αναζήτησαν την εξήγηση στην Google, κατά τη Λούβενμπεργκ, σημαίνει ότι πολύ πρόσφατα μιλήσαμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε, αποκαλύπτοντας κάποιο μυστικό ή λέγοντας κάτι που δεν έπρεπε. Ετσι το υποσυνείδητο μας δείχνει ότι φοβόμαστε για την εντύπωση που μπορεί να δώσαμε.

Ο τρίτος πιο συνηθισμένος εφιάλτης, με 1.500 αναζητήσεις μηνιαίως, είναι ότι κάποιος μας κυνηγάει. Αυτό δείχνει ότι στη ζωή μας αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε άμεσα για να το επιλύσουμε.

Με 1.000 αναζητήσεις τον μήνα, ακολουθεί ο εφιάλτης ότι πέφτουμε από μεγάλο ύψος. «Αυτό το όνειρο συνήθως το βλέπουμε όταν μας έχει απογοητεύσει κάποιος άνθρωπος ή κάποια κατάσταση» επισημαίνει η Λούβενμπεργκ. Προσθέτει ότι στα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη ενδέχεται να αποτελεί μήνυμα του υποσυνείδητου ότι επίκειται επιδείνωση της διάθεσής τους.

Ο ανατριχιαστικός εφιάλτης ότι πεθαίνουμε, τη σημασία του οποίου θέλησαν να μάθουν από την Google 1.000 άνθρωποι σε έναν μήνα, δηλώνει ότι κάτι σημαντικό στη ζωή μας τελειώνει ή θα αλλάξει δραματικά. Ο εφιάλτης είναι κάτι σύνηθες όταν μπαίνει τέλος σε μια σχέση, όταν αλλάζουμε δουλειά ή όταν οι γυναίκες ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυοι.

Ο εξίσου αγχωτικός εφιάλτης ότι πνιγόμαστε αποτελεί μήνυμα του υποσυνείδητου ότι μια συγκεκριμένη κατάσταση, όπως χρέη ή ζητήματα στη δουλειά, μας έχει φέρει στα όριά μας, εξηγεί η ειδικός στα 600 άτομα που το αναζήτησαν στην Google.

Αν πεταχτούμε από τον ύπνο μας διότι ονειρευτήκαμε ότι μας επιτέθηκαν έντομα, όπως συνέβη σε 500 ανθρώπους στην έρευνα της Λούβενμπεργκ, αυτό δείχνει ότι στην καθημερινότητά μας κυριαρχεί ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε. Μάλιστα, όσο περισσότερα ή μεγαλύτερα είναι τα έντομα τόσο πιο δύσκολο μας φαίνεται το πρόβλημα.

Πρόβλημα εμπιστοσύνης

Ο όγδοος πιο συνηθισμένος εφιάλτης (300 άτομα) είναι ότι το ταίρι μας μάς έχει απατήσει. Η ειδικός σημειώνει ότι με αυτό το όνειρο το υποσυνείδητο θέλει να μας δείξει ότι έχουμε πρόβλημα εμπιστοσύνης στη σχέση μας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Συνήθως το βλέπουμε όταν ο σύντροφός μας δεν μας αφιερώνει αρκετό χρόνο, διότι εργάζεται πολύ, παίζει βιντεοπαιχνίδια ή ασχολείται περισσότερο με το μωρό μας.

Αν ονειρευτούμε ότι σκοτώνουμε κάποιον, όπως συνέβη σε 300 ανθρώπους στην έρευνα, σημαίνει ότι θέλουμε να βάλουμε τέλος σε κάτι, όπως η σχέση μας, ή πως έχουμε ήδη αρχίσει τη διαδικασία. Ετσι είναι πιθανό να δούμε αυτό τον εφιάλτη αν έχουμε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, τις πρώτες μέρες που κόψαμε το κάπνισμα ή αρχίσαμε αυστηρή δίαιτα.

Τέλος, αν ονειρευτούμε ότι έχουμε χαθεί, όπως 250 άτομα της έρευνας που έκανε η Λούβενμπεργκ, αυτό δείχνει πως στη ζωή μας είμαστε αναποφάσιστοι για κάποιο σημαντικό θέμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ