Η σέκτα της αιμομιξίας και των ακραίων βασανιστηρίων

Μέλη του κοινοβίου ήταν ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρόουζ Μακ Γκάουαν

Must Read

Αμερικανίδα που γεννήθηκε στην ίδια θρησκευτική σέκτα μέλη της οποίας ήταν ο Χοακίν Φoίνιξ και η Ρόουζ Μακ Γκάουαν αποκαλύπτει την κακομεταχείριση και τις περίεργες πρακτικές που ακολουθούσε το κοινόβιο των The Family International.

O Χοακίν Φoίνιξ

H 33χρονη Σάρεν Σέιτζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην DailyMail.com εξιστορεί ότι τη χτυπούσαν, επειδή δεν πειθαρχούσε σε άνευ μεγάλης σημασίας εντολές, αλλά και τις φορές που έμεινε κλειδωμένη για ώρες σε μια ντουλάπα, όπου ήταν αναγκασμένη να απομνημονεύει κομμάτια από τη Βίβλο, ως τιμωρία για την απειθαρχία της. Μάλιστα, η Σάρεν ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε καν ποιοι ήταν οι γονείς της για πολύ καιρό, επειδή είχε διδαχθεί να αντιμετωπίζει όλα τα μέλη της σέκτας ως οικογένεια.

H Ρόουζ Μακ Γκάουαν

Η Family International ιδρύθηκε το 1968 στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνιας από τον κήρυκα Ντέιβιντ Μπράντ Μπεργκ και αρχικά ονομάστηκε Teens of Christ (Εφηβοι του Χριστού), ενώ μετονομάστηκε σε Children of God (Παιδιά του Θεού). H σέκτα απαρτιζόταν από κοινόβια, τα οποία αποκαλούσαν «αποικίες», στα οποία βρίσκονταν χίπηδες που το είχαν σκάσει από τα σπίτια τους και έψαχναν πνευματική σωτηρία και ευτυχία, ενώ ανέπτυσσαν απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στον έξω κόσμο. Τα μέλη της σέκτας, μεταξύ άλλων, διδάσκονταν πώς να σκορπούν την «αγάπη του θεού» μέσω του σεξ, ενώ στους άνδρες αναγνωριζόταν το δικαίωμα να έχουν πάνω από μία συζύγους.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 η οργάνωση άρχισε να αντιμετωπίζει κατηγορίες αιμομιξίας, κακοποίησης ανηλίκων και βιασμού. Το 1974 ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε επίσημα την οργάνωση αίρεση. Η Σάρεν και η οικογένειά της τελικά ξέφυγαν από τη Family International όταν αυτή ήταν έξι ετών. Το ίδιο είχε κάνει και η οικογένεια του Χοακίν και του Ρίβερ Φίνιξ, που ζούσε στο κοινόβιο της αίρεσης στη Βενεζουέλα, ενώ στα εννιά της το έσκασε από το κοινόβιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία, όπου είχε γεννηθεί, η επίσης ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκάουαν με την οικογένειά της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This