Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Το μυστικό που αποκαλύφθηκε κάτω από την «Παναγία των Βράχων» του Ντα Βίντσι

Με μια διαφορετική σύνθεση από την τελική φαίνεται να ξεκίνησε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι πριν αρχίσει να ζωγραφίζει το διάσημο πίνακα «Παναγία των Βράχων», αφού κάτω από το τελικό έργο ανακαλύφθηκαν σκίτσα του Θείου Βρέφους μαζί με έναν άγγελο.

Η ανακάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια επιστημονικής έρευνας από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, που ετοιμάζει μια μεγάλη έκθεση για το ζωγράφο της Αναγέννησης με βασικό έκθεμα την «Παναγία των Βράχων».

«Τα αρχικά σχέδια είχαν σημαντικές διαφορές σε σχέση με το ολοκληρωμένο έργο και παραμένει μυστήριο για ποιο λόγο εγκατέλειψε ο Ντα Βίντσι την πρώτη του σύνθεση», εξήγησε εκπρόσωπος της Πινακοθήκης.

Μια ομάδα έξι ειδικών ξεκίνησαν να εξετάζουν τη σύνθεση με τις πιο σύγχρονες τεχνικές στα θέματα εικόνας από τον περασμένο Ιανουάριο. Επειδή το σκίτσο δημιουργήθηκε από υλικό που περιέχει ψευδάργυρο μπορούσαν να γίνουν ορατά μέσω φασματοσκοπίας φθορισμού ακτίνων Χ, με την τεχνική της υπέρυθρης απεικόνισης.

Για τις ανάγκες της έκθεσης για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ένας χώρος στο ισόγειο της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου θα μετατραπεί ώστε να θυμίζει ναό και να μπορούν οι επισκέπτες να φανταστούν πώς θα έδειχνε η «Παναγία των Βράχων» στην αρχική της θέση, στην Αγία Τράπεζα ενός ναού αφιερωμένο στην άμωμη σύλληψη της Θεοτόκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ