Στο Σότσι αύριο ο Λουκασένσκο για να δει τον Πούτιν – Το… ρεσιτάλ του Λευκορώσου για τον Μπάιντεν

«Αν θέλουν Πούτιν και Μπάιντεν στη συνάντησή τους να μιλήσουν για τη Λευκορωσία, ας έρθουν στο Μινσκ»

Must Read

Η αυριανή συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει τη μήνη της Δύσης!

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν «τα επίκαιρα ζητήματα της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, η υλοποίηση των κοινών σχεδίων στον εμπορικό-οικονομικό, ενεργειακό και πολιτιστικό-ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και τα θέματα προώθησης της ενοποίησης στο πλαίσιο του Ενωσιακού κράτους», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Στις σχετικές ανακοινώσεις ουδεμία έως τώρα αναφορά δεν υπάρχει σε τυχόν συζήτηση της υπόθεσης του συλληφθέντος στο Μινσκ Ρομάν Προτασέβιτς, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε επαφή και παρέχει προξενική υποστήριξη στην σύντροφο του, Ρωσίδα υπήκοο Σοφία Σαπέγκα.

Ο ίδιος ο Λουκασένκο, ερωτηθείς από το λευκορωσικό πρακτορείο Belta, είπε ότι δεν θα ήθελε να κατονομάσει συγκεκριμένα θέματα, αλλά «κυρίως λόγος θα γίνει για την οικονομία».

Μάλιστα αναφερόμενο στο ενδεχόμενο συζήτησης για τη Λευκορωσία στην αναμενόμενη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λουκασένκο… έδωσε ρεσιτάλ κυρίως σε ότι αφορά τις ΗΠΑ: «Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα μπορούσαν να συναντηθούν στο Μινσκ εάν θέλουν να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα. Λοιπόν, ας μιλήσουν για τη Λευκορωσία. Ο Πούτιν και εγώ θα συζητήσουμε για την Αμερική. Δεν ξέρω τι θα πει ο Μπάιντεν (με τον Πούτιν) για τη Λευκορωσία. Ανησυχώ γι ‘αυτόν με την έννοια ότι του δόθηκε ένας χάρτης και κοίταξε πού βρίσκεται η Λευκορωσία».

«Θέλω να κάνω πρόσκληση δημοσίως: εάν θέλουν να συζητήσουν τα προβλήματα της Λευκορωσίας, να έρθουν σε εμάς. Θα τους συναντήσω με αξιοπρέπεια, θα συζητήσουμε όλα τα προβλήματα. Θα ακούσω ακόμη και όλες τις ανοησίες που θα γράψει η Ψάκι (εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου) στον Μπάιντεν  για να μου πει. Θα υπάρξει μια ειλικρινής συζήτηση. Και το να καθίσουν στην Ελβετία και να… διδάξει ο Μπάιντεν στον Πούτιν τα προβλήματα της Λευκορωσίας είναι γελοίο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This