Φυλακή και… 80 μαστιγώματα σε Ιρανή δημοσιογράφο!

Την κατηγορούν για προπαγάνδα κατά του πολιτικού συστήματος και τις θέσεις της κατά της θανατικής ποινής

Must Read

Δέκα χρόνια φυλακή ήταν η ποινή για την Ιρανή δημοσιογράφο Ναργκίς Μοχαμαντί, τον Μάρτιο του 2015, με κατηγορία ότι δημιούργησε και διεύθυνε παράνομη οργάνωση. Δηλαδή το Κέντρο Προασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ιράν, του οποίου ήταν εκπρόσωπος.

Η δημοσιογράφος αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο, αλλά όπως φαίνεται δεν θα χαρεί πολύ την ελευθερία της. Και αυτό γιατί η Μοχαμαντί είναι αντιμέτωπη με νέα ποινή φυλάκισης και μαστίγωμα για «προπαγάνδα κατά του πολιτικού συστήματος» του Ιράν, «δυσφήμιση» και «εξέγερση εναντίον των σωφρονιστικών αρχών». Κατηγορήθηκε επειδή έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση εναντίον της θανατικής ποινής, ότι διέδωσε αβάσιμες κατηγορίες για «βασανιστήρια και παρενόχληση» και ότι οργάνωσε καθιστική διαμαρτυρία όταν ήταν κρατούμενη στη φυλακή του Εβίν, στην Τεχεράνη.

Με τις παραπάνω κατηγορίες καταδικάστηκε σε 80 μαστιγώσεις και φυλάκιση 30 μηνών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This