Η Μέρκελ θέλει ντε και καλά να εμβολιαστούν τα παιδιά αγνοώντας τη γερμανική Επιτροπή Εμβολιασμού και τους γιατρούς!

Πριν καν ο ΕΜΑ ανακοινώσει την έγκρισή του για το εμβόλιο στα παιδιά 12-15 ετών, η γερμανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει - Αντιδρούν γιατροί, εκπαιδευτικοί και γονείς

Must Read

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται στη Γερμανία (και υποθέτουμε ότι σιγά-σιγά θα γίνει και αλλού) ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορωνοϊού και οι αντιδράσεις είναι ήδη σφοδρές, ιδίως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει σχετική σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής Εμβολιασμού!

Από τις 7 Ιουνίου το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech θα είναι διαθέσιμο για τα παιδιά, αφού η Άγκελα Μέρκελ καταργεί την προτεραιότητα. Ήδη οι αντιδραστικές φωνές είναι  πολύ δυνατές, για πολλούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι η ανεπάρκεια στις ποσότητες των εμβολίων, αφού για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών, η Γερμανία θα χρειαστεί άλλα 6 εκ. δόσεις, τις οποίες δεν μπορεί όμως τόσο άμεσα να εξασφαλίσει.

Ένας άλλος λόγος αντίδρασης, αφορά το ότι η γερμανική κυβέρνηση μαζί με τοπικούς πρωθυπουργούς (πολιτικοί όλοι φυσικά και όχι γιατροί), πήραν τη σχετική απόφαση για τα παιδιά, πριν καν ανακοινώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την έγκρισή του για το εμβόλιο!

Αντίθετοι οι επιστήμονες

Θύελλα ξέσπασε επίσης, γιατί η πολιτική απόφαση ελήφθη χωρίς προηγούμενη σύσταση της γερμανικής Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO), η οποία μέχρι τώρα είχε ουσιαστικό ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις για τον εμβολιασμό και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η Επιτροπή δεν θεώρησε ότι πρέπει να βγάλει κάποια σύσταση και συνεπώς δεν θεωρεί αναγκαίο τον άμεσο εμβολιασμό παιδιών, καθώς όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Τόμας Μέρτενς, ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά τα παιδιά είναι μικρός.

«Είμαστε ένα ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο, έχουμε καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό που μας δεσμεύει σε συγκεκριμένη μεθοδολογία. Και θα συνεχίσουμε όπως γίνεται μέχρι τώρα, με βάση επιστημονικά κριτήρια και όχι πολιτικές ή άλλες πιέσεις», επεσήμανε  στη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Κατά της κυβερνητικής απόφασης δήλωσε και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου, Κλάους Ράινχαρντ: «Τα δεδομένα για τυχόν κινδύνους και ωφέλειες από έναν εμβολιασμό παιδιών και εφήβων δεν αρκούν για να στηριχθεί σύσταση»,  ενώ και άλλοι γιατροί, όπως εντατικολόγοι, τονίζουν ότι τα εμβόλια δεν επαρκούν ούτε για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό και ζητούν να δοθούν όσα είναι διαθέσιμα σε ενήλικες πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Τα παιδιά παραμένουν τις περισσότερες φορές ασυμπτωματικά ή με ακίνδυνες παρενέργειες και δεν πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν, τη στιγμή που δεν υπάρχει υπερπληθώρα εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά ο Φλόριαν Χόφμαν, ΓΓ της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής.

Με τη σειρά της τόσο η Ένωση Καθηγητών Γερμανίας, όσο και η Ένωση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, θεωρούν ότι οι επιπτώσεις του εμβολιασμού παιδιών στη λειτουργία των σχολείων δεν θα είναι άξιες λόγου, συν του ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια: «Αντιλαμβανόμαστε την ευφορία γιατί το εμβόλιο σημαίνει κανονικότητα. Αλλά έχει γίνει σαφές ότι επιπλέον εμβόλια δεν πρόκειται να έρθουν», λένε μεταξύ άλλων.

Η τελευταία λέξη στους γονείς

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey έδειξε ότι το 40% των γονέων και κηδεμόνων δεν προτίθεται να επιτρέψει στο παιδί του να εμβολιαστεί, ενώ το 51% δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού.

Ο Κλάους Ράινχαρντ μάλιστα, συνέστησε στους γονείς να μην υποκύψουν σε πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις για να πάρουν την απόφασή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This