Άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» ο Πεκέρ: Ο Ερντογάν έστελνε όπλα σε τζιχαντιστές στη Συρία

Ο Πεκέρ υποστηρίζει πως η αποστολή όπλων έγινε μέσω της τουρκικής εταιρίας SADAT

Must Read

Σε εφιάλτη για τον Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος «ξαναχτύπησε» με νέο βίντεο στο YouTube (το όγδοο κατά σειρά), στο οποίο δεν διστάζει να απειλήσει με αποκαλύψεις τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Πεκέρ, που ως τώρα «άγγιζε» με όσα αποκάλυπτε ακόμα και μερικά από τα πιο κοντινά στελέχη του Ερντογάν, ισχυρίζεται τώρα πως η τουρκική προεδρία έχει άμεσες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα στη Συρία αλλά και πως η Άγκυρα έστελνε όπλα στην τζιχαντιστική οργάνωση που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα του Μπασάρ Άσαντ, μέσω φορτηγών του ίδιου του Πεκέρ, τα οποία περνούσαν τα σύνορα ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Πεκέρ υποστηρίζει πως η αποστολή όπλων έγινε μέσω της τουρκικής εταιρίας SADAT, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη μισθοφόρων. «Όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες να στέλνουμε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, εμείς λέγαμε πως δεν ξέραμε τι περιλάμβαναν μέσα. Φυσικά και ξέραμε. Υπήρχαν όπλα. Πολλά όπλα. Και μετά μάθαμε πως πηγαίνουν στην Αλ Νούσρα» καταγγέλλει και υποστηρίζει πως και σήμερα ακόμα οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή γίνεται μέσω της διασύνδεσης της τουρκικής προεδρίας και της Αλ Νούσρα.

«Καλούμε τους συκοφαντίες να αποδείξουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους και να παραδώσουν τα έγγραφα που έχουν στους εισαγγελείς», απάντησε η SADAT στις κατηγορίες του αρχιμαφιόζου.

Ο Πεκέρ έδωσε και λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό με τα φορτηγά της MİT, όπου η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας πιάστηκε να μεταφέρει όπλα σε Σύρους τζιχαντιστές υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας: «UAV, ασύρματους, αρκετά  για όλους τους μαχητές εκεί, αλεξίσφαιρα γιλέκα, διάφορα άλλα, φορτηγά γεμάτα… Σκεφτήκαμε αυτό το σύστημα και μιλήσαμε με έναν φίλο μας νομοθέτη. Πήρε την ιδέα και την πέρασε στα απαραίτητα μέρη. Τότε είπαν ότι θα μας έδιναν επιπλέον φορτηγά, για να ταξιδέψουν παράλληλα με τα δικά μας».

«Όταν θέλεις να κάνεις εμπόριο, ξέρεις πού να απευθυνθείς. Υπάρχει ο κύριος Μετίν Κιρατλί. Ο πρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της προεδρίας. Δεν μιλώ για μικροεμπόριο. Παράνομο πετρέλαιο, τσάι, ζάχαρη, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλουμίνιο. Μιλάμε για δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος έδωσε τα χρήματα για την επέμβαση στη Συρία; Εμείς! Το κράτος. Ποιος πέθανε εκεί; Ο λαός», λέει ακόμα.

Ο Πεκέρ δηλώνει ακόμα πως η παραίτηση του Σάρατζ στη Λιβύη οφειλόταν σε οικονομικές απαιτήσεις του προέδρου της Τουρκίας, τον οποίο στο τέλος απείλησε λέγοντας: «Θα τα πούμε όλα. Θα τα εξηγήσουμε όλα. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσε πράκτορα. Θα το δούμε αυτό, αδελφέ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This