Mητέρα υπέβαλε σε… 500 επεμβάσεις την υγιέστατη θετή κόρη της

Της αφαίρεσαν την κηδεμονία

Must Read

Μια απίστευτη ιστορία ιατρικής κακοποίησης παιδιού ήρθε στο φως στις ΗΠΑ. Λευκή γυναίκα η οποία υιοθέτησε μαύρο παιδάκι το υπέβαλε σε 500 ιατρικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και επεμβατικές, για μια ασθένεια από την οποία δεν έπασχε.

Η 31χρονη Σόφι Χάρτμαν υποστήριζε ότι το κοριτσάκι έπασχε από τη σπάνια νευρολογική νόσο εναλλασσόμενη ημιπληγία της παιδικής ηλικίας, ωστόσο οι γιατροί επιμένουν ότι το παιδί είναι απολύτως καλά.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Χάρτμαν πήγαινε συστηματικά την υιοθετημένη κόρη της σε ιατρικά ραντεβού από δύο ετών και επέμεινε να της τοποθετηθεί ακόμα και σωλήνας για να τρέφεται. Επίσης, την έβαλε να φορά κηδεμόνες στα πόδια αλλά και να χρησιμοποιεί καροτσάκι, ενώ οι γιατροί επέμεναν ότι δεν χρειάζεται.

Τελικά, γιατρός από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σιάτλ κινητοποιήθηκε επειδή, όπως κατήγγειλε, «η μητέρα ζητούσε όλο και πιο επεμβατικές θεραπείες στο παιδί, επικαλούμενη συμπτώματα που δεν διασταυρώνονταν».

Αφαίρεσαν από τη Χάρτμαν τη φροντίδα του εξάχρονου κοριτσιού από τη Ζάμπια και το παρακολούθησαν σε τοπικό νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για 16 μέρες. Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ από έρευνα που έγινε σε ημερολόγιο της γυναίκας προέκυψε ότι έχει παρελθόν με αναληθείς ισχυρισμούς και για τη δική της υγεία. Η Χάρτμαν είχε φτάσει στο σημείο να φτιάξει και σελίδα στο Make A Wish για τη μικρή, στην οποία ανέφερε ότι μπορούσε να μείνει παράλυτη ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This