«Πειρατεία» σε δύο πλοία! Το ένα είναι ελληνικών συμφερόντων

Must Read

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες θαλάσσιες περιοχές του πλανήτη και αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά! Η πειρατεία σε δύο εμπορικά πλοία είχε σαν απολογισμό την απαγωγή 17 ναυτικών (εννέα κινέζων και οκτώ ουκρανών).

Το πρωί της Πέμπτης, πειρατές, «πιθανόν νιγηριανοί», σύμφωνα με αξιωματούχο των λιμενικών αρχών του Καμερούν, επιτέθηκαν σε δύο εμπορικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στα ανοικτά της Ντουαλά, του μεγάλου λιμανιού της χώρας που γειτονεύει με τη Νιγηρία.

Τα δύο σκάφη ήταν «αγκυροβολημένα» στα ανοικτά της Ντουαλά, είπε ο Νοέλ Τσουνγκ, επικεφαλής του κέντρου ενημέρωσης για την πειρατεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου, που έχει τη βάση του στη μαλαισιανή πρωτεύουσα. Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν με «μερικές ώρες διαφορά η μία από την άλλη», πρόσθεσε.

Το ένα είναι «σκάφος πολλαπλών χρήσεων που ανήκει σε γερμανική εταιρεία» και πλέει υπό σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, σύμφωνα με τον Τσουνγκ. «Οκτώ άνθρωποι απήχθησαν από το 12μελές πλήρωμα Ασιατών και Ευρωπαίων», πρόσθεσε. Ο δεύτερος στόχος των πειρατών ήταν ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό σημαία Λιβερίας, που ανήκει σε ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, συνέχισε ο Τσουνγκ και πρόσθεσε: «Επέβαιναν 21 άνθρωποι, όλοι τους ασιάτες, εννέα απήχθησαν».

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο «εξέπεμψε σήμα συναγερμού προς όλα τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στη Ντουαλά, ζητώντας τους να διπλασιάσουν τα μέτρα προφύλαξης» που εφαρμόζουν, συμπλήρωσε.

Το 73% των απαγωγών και το 92% των ομηρειών στη θάλασσα σε διεθνές επίπεδο που καταγράφει το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο γίνονται στον Κόλπο της Γουινέας, ειδικά στα ανοικτά της Νιγηρίας, της Γουινέας, του Τόγκο, του Μπενίν και του Καμερούν.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι νιγηριανοί πειρατές αυτοί οι οποίοι επιτίθενται στα πλοία και απαγάγουν ναυτικούς με σκοπό να εξασφαλίσουν λύτρα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κόλπος της Γουινέας έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας πειρατείας στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This