Χτύπησε «φλέβα» φυσικού αερίου η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα

Πανηγυρίζει ο σουλτάνος

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη 135 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, σε συνέχεια των περσινών ευρημάτων της Τουρκίας στην περιοχή.

«Το πλωτό γεωτρύπανο Fatih έκανε μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου 135 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στο κοίτασμα Amasra-1 στο πεδίο αερίου Sakarya», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την τελετή εγκαινίων του λιμένα στην πόλη Φίλιος και της μονάδας λειτουργίας φυσικού αερίου στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ποσότητα φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στην περιοχή ανέρχεται συνολικά σε 540δισ. κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι ποσότητες φυσικού αερίου που έχει ανακαλύψει η Άγκυρα είναι μέτριες, σε σύγκριση με τα μεγάλα κοιτάσματα του κόσμου και οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος εξόρυξης θα είναι υψηλό, κυρίως λόγω του μεγάλου βάθους.

Οι δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή Amasra-1 βρίσκονται σε εξέλιξη και «περιμένουμε νέα καλά νέα», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται η μεταφορά φυσικού αερίου από τη θάλασσα σε τρία στάδια.

«Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει τα συστήματα παραγωγής φυσικού αερίου που θα δημιουργηθούν στον βυθό. Στο δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση που θα επεξεργάζεται φυσικό αέριο στην ξηρά και θα το ετοιμάζει για χρήση. Το τρίτο στάδιο είναι ο αγωγός που θα παρέχει τη σύνδεση μεταξύ του συστήματος στη θάλασσα και της εγκατάστασης στην ξηρά».

Η πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου από το Sakarya Gas Field έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Επισημαίνοντας ότι το λιμάνι που εγκαινιάστηκε, το οποίο περιλαμβάνεται στους στόχους της χώρας για το 2023, είναι μια από τις σημαντικές υποδομές που θα φέρουν την Τουρκία μεταξύ των 10 κορυφαίων οικονομιών στον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το λιμάνι θα συμβάλει σημαντικά στις εξαγωγές με ετήσια δυναμικότητα 25 εκατομμύρια τόνους.

«Αρχίσαμε να βλέπουμε τα σήματα να φτάσουμε σε ποσό εξαγωγών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This