Καταιγίδα «έπνιξε» την Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός

Must Read

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, που οδήγησαν σε πλημμύρες, από νωρίς σήμερα το πρωί.

Μεταξύ των περιοχών που πλημμύρισαν ήταν και το Μεγάλο Παζάρι ή αλλιώς Καπαλί Τσαρσί, το οποίο επισκέπτονται άπειροι τουρίστες ημερησίως.

Η βροχή ξεκίνησε νωρίς το πρωί σε τμήματα της Κωνσταντινούπολης και απέκτησε ένταση γύρω στο μεσημέρι.

Πλάνα από τμήματα του Μεγάλου Παζαριού δείχνουν τους καταστηματάρχες, με το νερό να φτάνει μέχρι τους αστραγάλους, να κάνουν προσπάθειες για να το βγάλουν από μέσα απ’ τα καταστήματά τους, καθώς και από τους διαδρόμους. Δείχνουν, επίσης, νερό να βγαίνει από μια τρύπα στον τοίχο μέσα στο παζάρι, καθώς και ένα φρεάτιο που έμεινε ανοικτό, ώστε να απορροφήσει το νερό.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Ουνκαπανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, ήταν άστεγος.

Πολλοί δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη, περιλαμβανομένων τμημάτων του δρόμου στις παραλίες του τομέα Μπακίρκιοϊ και ένα τμήμα ενός από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της πόλης έχουν πλημμυρίσει επίσης, όπως ανέφερε το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών του δήμου της Κωνσταντινούπολης (AKOM).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το νερό πλημμύρισε, επίσης, μια υπόγεια διάβαση όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα στη συνοικία Εμίνονου, ανέφερε εκπρόσωπος του Δήμου. Πλάνα που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν εκατοντάδες βιβλία και προϊόντα να πλέουν στο νερό, καθώς οι καταστηματάρχες προσπαθούν, με το νερό να φθάνει τη μέση τους, να καθαρίσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 114 κιλά βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στον τομέα Φατίχ, όπου βρίσκεται το Μεγάλο Παζάρι, καθώς και οι περιοχές Ουνκαπανί και Εμίνονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This