Τετάρτη 4/8/2021

Τα τεστ DNA στην Τουρκία συνθλίβουν τον παντουρκισμό!

Άφωνοι οι τούρκοι διαπιστώνουν ότι δεν είναι τούρκοι!

Η εθνικιστική ομάδα «τουρκικό πρόγραμμα DNA», που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Τούρκους να μάθουν περισσότερα για τη γενεαλογία τους, ζήτησε μποϊκοτάζ της σελίδας Ancestry.com. Σε ένα tweet που διαγράφηκε τώρα, η ομάδα του τουρκικού Project DNA ισχυρίστηκε ότι το Ancestry.com «δαιμονοποίησε» τους Τούρκους.

Το αρχικό tweet περιελάμβανε στιγμιότυπα από τον ιστότοπο που περιγράφουν πώς αναγκάστηκαν οι Έλληνες του Πόντου να αφομοιωθούν, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης τουρκικών και της υιοθέτησης του Ισλάμ για να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες. Ειδικότερα, οι Έλληνες και οι Αρμένιοι αναγκάστηκαν να αφομοιωθούν, αρνούμενοι τη χριστιανική τους κληρονομιά αφού αντιμετώπιζαν εθνοκάθαρση υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η επίμονη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την ιστορική δίωξη των μειονοτήτων στα σύνορά της προκαλεί συχνά περισσότερα δεινά για τις ίδιες ομάδες. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Uzay Bulut απαντώντας στην ομάδα του τουρκικού Project DNA, «Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια; Διότι αν την αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν επινοήσει θα διαλυθούν στο έδαφος. Μέσα από αυτά τα ψέματα, έχει αυξηθεί το μίσος που τους έκανε να διαπράττουν τόσα εγκλήματα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων και άλλων. “

Ωστόσο, εταιρείες όπως το Ancestry.com έχουν οδηγήσει πολλούς Τούρκους να ανακαλύψουν τη δική τους κληρονομιά και ότι στην πραγματικότητα είναι εξσλαμισμένοι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες. Αυτοί οι Τούρκοι στη συνέχεια συχνά εξερευνούν τον Χριστιανισμό ξανά καθώς ερευνούν το πολιτιστικό και θρησκευτικό τους υπόβαθρο!

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • DNA

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ