Παρασκευή 18/6/2021

Η Ρωσίδα που ζει στο σπίτι της «χορεύοντας με τους λύκους»

Η Αλίντα υιοθέτησε και εκπαίδευσε μια λύκαινα

Μπορεί ο λύκος να μην είναι καλή επιλογή για να φυλάει πρόβατα, αλλά, σύμφωνα με μια Ρωσίδα, είναι μια καλή επιλογή για κατοικίδιο.

Η Αλίντα υιοθέτησε την Κίρα, λυκάκι το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του σε ηλικία 3 ημερών και δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στη φύση μόνο του. Τη μεγάλωσε και την εκπαίδευσε με μεγάλη δυσκολία, όπως παραδέχεται, καθώς οι λύκοι φοβούνται τα καινούργια πράγματα.

Ετσι, συστηματικά φρόντιζε να τη βάζει να συναναστρέφεται με ενήλικες, παιδιά και άλλα ζώα. Πια είναι πλήρως, όπως λέει, εξοικειωμένη και σίγουρο ότι δεν θα επιτεθεί σε κανέναν.

«Η μαμά της Κίρα ζούσε με μια οικογένεια, η οποία όμως δεν κατάφερε να την εντάξει σωστά και κατέληξε σε καταφύγιο ζώων, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Η Κίρα γεννήθηκε εκεί και, αν την άφηναν στη φύση, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει, αφού κανείς δεν της έμαθε να κυνηγάει. Η μητέρα της παράτησε τα μωρά της τρεις μέρες μετά τη γέννα, οπότε αυτά έπρεπε να ταΐζονται με το χέρι. Με το που δυνάμωσε η Κίρα, την πήρα και την τάιζα κι εγώ με γάλα» εξιστορεί η Αλίντα, που τώρα πια δηλώνει ήσυχη, καθώς «η Κίρα έχει μια σταθερή και ήπια συμπεριφορά, δεν αντιδρά σε επιθέσεις από σκύλους και δεν προκαλεί εντάσεις. Φέρεται στα παιδιά πολύ προσεκτικά και, αν ένα παιδί τη φοβάται, δεν το πλησιάζει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ