Η φαραωνική ονείρωξη του Ερντογάν θα θέσει την Κωνσταντινούπολη σε μεγάλο κίνδυνο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά των σχεδίων κατασκευής της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Must Read

Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για την κατασκευή ενός τεράστιου καναλιού που θα συνδέει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα, θα θέσουν την Κωνσταντινούπολη σε μεγαλύτερο κίνδυνο από σεισμούς.

«Όταν θα γίνεται σεισμός, ενδέχεται να υπάρξουν μεγάλες κατολισθήσεις κατά μήκος του καναλιού της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Δρ Naci Görür, καθηγητής γεωλογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, σε συνέντευξή του στο FOX TV, όπως αναφέρει η εφημερίδα BirGün.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Κωνσταντινούπολη είναι πιθανό να βιώσει ισχυρό σεισμό στο εγγύς μέλλον, θέτοντας σε κίνδυνο τους πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους της.

Ο Görür είπε ότι η κατασκευή μιας άλλης πλωτής οδού για να ανταγωνιστεί τον Βόσπορο, θα μετέτρεπε την Κωνσταντινούπολη σε ένα νησί που θα μπορούσε να αποκοπεί σε περίπτωση σεισμού.

«Γιατί δεν προετοιμάζετε την Κωνσταντινούπολη για έναν σεισμό και να επενδύετε στην ασφάλεια αυτών των ανθρώπων;» ρώτησε ο Görür και πρόσθεσε: «Ως επιστήμονας, επαναστατώ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι βάσεις για τη Διώρυγα των 45 χιλιομέτρων θα έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Με κόστος πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια, το έργο έχει επικριθεί ευρέως από περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες λένε ότι κινδυνεύει να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τα τοπικά οικοσυστήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This