Ξεκινά ο εμβολιασμός των 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer στη Σερβία

Στην Σερβία εμβολιάστηκε περίπου το 49% των ενήλικων πολιτών με την μία δόση

Must Read

Μια ακόμη χώρα έδωσε το «πράσινο φως» στον εμβολιασμό των εφήβων 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Ο οργανισμός φαρμάκων της Σερβίας (ALIMS) έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου: «Μετά το θετικό πόρισμα της επιτροπής αποτελούμενης από επιφανείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της φαρμακευτικής και της ιατρικής οι οποίοι εξέτασαν με προσοχή όλα τα επιστημονικά δεδομένα και διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο Comimaty που παρασκευάζει η Pfizer/BioNtech είναι ασφαλές, εγκρίνεται η χρήση του για τις ηλικιακές ομάδες 12-15 ετών».

«Ο εμβολιασμός των εφήβων θα ξεκινήσει όταν οι υγειονομικές αρχές θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες οργανωτικές συνθήκες», αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση..

Στην Σερβία εμβολιάστηκε περίπου το 49% των ενήλικων πολιτών με την μία δόση ενώ το 39% ολοκλήρωσε τους εμβολιασμούς.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μόνο μία ημέρα ξεπέρασε τις 32.000, ενώ τις υπόλοιπες κυμάνθηκε κάτω από τις 20.000. Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης να αποκτήσει ανοσία το 50% των ενηλίκων μέχρι τις 21 Ιουνίου και ζητούν να ληφθούν μέτρα πριν την εμφάνιση του νέου κύματος της επιδημίας το φθινόπωρο.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Σερβία βρέθηκαν 714.634 κρούσματα, ενώ πέθαναν από επιπλοκές της νόσου 6.951 ασθενείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This