Κυριακή 1/8/2021

Ξεκινά ο εμβολιασμός των 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer στη Σερβία

Στην Σερβία εμβολιάστηκε περίπου το 49% των ενήλικων πολιτών με την μία δόση

Μια ακόμη χώρα έδωσε το «πράσινο φως» στον εμβολιασμό των εφήβων 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Ο οργανισμός φαρμάκων της Σερβίας (ALIMS) έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου: «Μετά το θετικό πόρισμα της επιτροπής αποτελούμενης από επιφανείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της φαρμακευτικής και της ιατρικής οι οποίοι εξέτασαν με προσοχή όλα τα επιστημονικά δεδομένα και διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο Comimaty που παρασκευάζει η Pfizer/BioNtech είναι ασφαλές, εγκρίνεται η χρήση του για τις ηλικιακές ομάδες 12-15 ετών».

«Ο εμβολιασμός των εφήβων θα ξεκινήσει όταν οι υγειονομικές αρχές θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες οργανωτικές συνθήκες», αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση..

Στην Σερβία εμβολιάστηκε περίπου το 49% των ενήλικων πολιτών με την μία δόση ενώ το 39% ολοκλήρωσε τους εμβολιασμούς.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μόνο μία ημέρα ξεπέρασε τις 32.000, ενώ τις υπόλοιπες κυμάνθηκε κάτω από τις 20.000. Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης να αποκτήσει ανοσία το 50% των ενηλίκων μέχρι τις 21 Ιουνίου και ζητούν να ληφθούν μέτρα πριν την εμφάνιση του νέου κύματος της επιδημίας το φθινόπωρο.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Σερβία βρέθηκαν 714.634 κρούσματα, ενώ πέθαναν από επιπλοκές της νόσου 6.951 ασθενείς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ