Πούτιν: «Άνθρωπος καριέρας» ο Μπάιντεν, «πολύ ενδιαφέρων και ταλαντούχος» ο Τραμπ

«Αντριλίκι χολιγουντιανού τύπου» είπε ο Ρώσος πρόεδρος ότι ήταν ο χαρακτηρισμός «killer» που του απέδωσε ο Μπάιντεν

Must Read

Λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με συνέντευξη στο NBC, τόνισε πως ελπίζει ότι ο Αμερικανός ομόλογός του θα φανεί «λιγότερο παρορμητικός» από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τον Μπάιντεν ως «άνθρωπο καριέρας», που έχει περάσει «σχεδόν όλη του την ενήλικη ζωή στην πολιτική», ενώ χαρακτήρισε τον Τραμπ τύπο «πολύ ενδιαφέροντα, ταλαντούχο τόσο που κατάφερε να εκλεγεί. Μπορεί να σας αρέσει, ή όχι, πάντως δεν ήταν μέρος του πολιτικού κατεστημένου», ανέφερε και πρόσθεσε πως τον «σέβεται».

Και πρόσθεσε: «Διατηρώ την ελπίδα πως ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν θα έχουμε παρορμητικές κινήσεις από μέρους του Αμερικανού προέδρου εν ενεργεία», είπε ο Πούτιν και διαπίστωσε ακόμη πως οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια έχουν φθάσει «στο ναδίρ» τους.

Ερωτηθείς για το επίθετο «killer» που επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για αυτόν («φονιάς» αν η λέξη ειπώθηκε κυριολεκτικά, «αδίστακτος» αν επρόκειτο για μεταφορά, αν και μάλλον ίσχυε το πρώτο, καθώς απαντούσε σε ερώτηση για τον φόνο του αντιπολιτευόμενου Μπαρίς Νεμτσόφ), ο Πούτιν προτίμησε να το υποβαθμίσει.

«Στη διάρκεια της θητείας μου έχω συνηθίσει να δέχομαι επιθέσεις από όλες τις γωνίες, από όλα τα πεδία, με διαφορετικής λογής προσχήματα ή λόγους, διαφορετικού διαμετρήματος και με διάφορους βαθμούς σφοδρότητας – και καμία δεν με εκπλήσσει», είπε. Χαρακτήρισε την ταμπέλα που το έβαλε ο Αμερικανός ομόλογός του «αντριλίκι χολιγουντιανού τύπου». Ο λόγος αυτού του είδους «είναι μέρος της αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας, θεωρείται κάτι φυσιολογικό», παρατήρησε, «αλλά εδώ, όχι στην πραγματικότητα. Αυτό δεν θεωρείται φυσιολογικό εδώ», πρόσθεσε. «Σε κάθε περίπτωση, δεν με ανησυχεί καθόλου».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «fake news», δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα ετοιμάζεται να προμηθεύσει με έναν τεχνολογικά εξελιγμένο δορυφόρο το Ιράν που θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ως προς την κατασκοπεία.

«Ανοησίες», απάντησε. «Δεν πρόκειται παρά για ψευδή είδηση. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω τίποτα τέτοιο», επέμεινε ο κ. Πούτιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This