Ποιά είναι η πιο «ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου;

Η επιστήμη μίλησε

Must Read

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το United Nations Sustainable Development Solutions Network’s 2019 World Happiness Report δημοσίευσε τη λίστα με τις 156 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ελευθερία, η υγεία, το εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής κ.α., την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη έρευνα κατέλαβε η Φινλανδία, η οποία είχε στεφθεί και την περασμένη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Οι σκανδιναβικές χώρες στην κορυφή

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται με ακόμα δύο σκανδιναβικές χώρες. Έτσι, στη δεύτερη θέση συναντάται η Δανία και ακολουθεί στην τρίτη η Νορβηγία. Τέταρτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ισλανδία και η πεντάδα συμπληρώνεται από την Ολλανδία. Χώρες όπως Ελβετία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία ολοκληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Αντιθέτως, την τελευταία θέση καταλαμβάνει το Νότιο Σουδάν, ενώ ακολουθούν χώρες όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, η Υεμένη και η Συρία.
Τέλος, η Ελλάδα κατέλαβε την 82 θέση, περίπου στο μέσον της λίστας, ενώ η Κύπρος συναντάται αρκετά υψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στην 49η θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This