Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ποιά είναι η πιο «ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου;

Η επιστήμη μίλησε

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το United Nations Sustainable Development Solutions Network’s 2019 World Happiness Report δημοσίευσε τη λίστα με τις 156 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ελευθερία, η υγεία, το εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής κ.α., την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη έρευνα κατέλαβε η Φινλανδία, η οποία είχε στεφθεί και την περασμένη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Οι σκανδιναβικές χώρες στην κορυφή

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται με ακόμα δύο σκανδιναβικές χώρες. Έτσι, στη δεύτερη θέση συναντάται η Δανία και ακολουθεί στην τρίτη η Νορβηγία. Τέταρτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ισλανδία και η πεντάδα συμπληρώνεται από την Ολλανδία. Χώρες όπως Ελβετία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία ολοκληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Αντιθέτως, την τελευταία θέση καταλαμβάνει το Νότιο Σουδάν, ενώ ακολουθούν χώρες όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, η Υεμένη και η Συρία.
Τέλος, η Ελλάδα κατέλαβε την 82 θέση, περίπου στο μέσον της λίστας, ενώ η Κύπρος συναντάται αρκετά υψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στην 49η θέση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ