Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Όποιος κοιτάει γυναίκα στο Ραμαζάνι θα συλλαμβάνεται»

Η σκληρή ανακοίνωση του Ιράν

Αυστηρή εντολή στους άντρες να μη ρίχνουν ούτε ματιά στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού εξέδωσε το ανώτατο θρησκευτικό όργανο του Ιράν.
Το ίδιο θα ισχύει και για όσους τρώνε δημόσια κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής ή ακούνε μουσική στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους.

«Η συμβουλή μου στις γυναίκες είναι να σεβαστούν ακόμα περισσότερο το καθεστώς με τις χιτζάμπ από ό,τι νωρίτερα, ενώ στους άντρες λέω ότι θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιτούν τις περαστικές γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του οργάνου, Γκολάμ-Χοσεΐν Εσμαϊλί συμπληρώνοντας «Όποιος αγνοήσει αυτές τις οδηγίες όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, θα έχει διαπράξει αδίκημα και θα πρέπει να περιμένει κάποια ποινή από τις μονάδες εφαρμογής του νόμου».

Κυνήγι και στη νεολαία

Την ίδια ώρα η «αστυνομία ηθικής» που λειτουργεί στο Ιράν έχει ξεκινήσει έρευνα για βίντεο στα social media που δείχνουν μαθήτριες σχολείων να χορεύουν ποπ τραγούδια.

Το βίντεο που προκάλεσε την οργή του υπουργείου Παιδείας του Ιράν που έκανε λόγο για «ενοχλητικές εικόνες» δείχνουν νεαρά παιδιά και κάποιους δασκάλους να χορεύουν το τραγούδι Gentleman by US του Ιρανού ράπερ, Sasy.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ