Αδιάσειστα στοιχεία για παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές στα κατεχόμενα

Ανέλαβαν δράση με απειλές και εκφοβισμό στελέχη της ΜΙΤ!

Must Read

Στοιχεία για την παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές στα κατεχόμενα παρουσίασε η ομάδα «We Are Reporting Group», στην οποία συμμετέχουν νομικοί, ακτιβιστές και επιχειρηματίες. Σε έκθεση που παρουσίασαν ισχυρίζονται ότι τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές είχαν εγκατασταθεί στο ψευδοκράτος άνθρωποι του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι για να στηρίξουν τον Τατάρ και να εκφοβίσουν τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Σερντάρ Ντενκτάς, τους αντιπάλους δηλαδή του εκλεκτού του Ερντογάν.

Μοιράστηκε και πολύ χρήμα σε ψηφοφόρους για να ψηφίσουν τον Τατάρ, ενώ όπως κατήγγειλε ο Σερντάρ Ντενκτάς στελέχη της ΜΙΤ τον πίεζαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Πάνω από 300 άτομα του καθεστώτος Ερντογάν ενεπλάκησαν στις εκλογές στα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην Deutsche Welle ο Ερνάν Ερονέν, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης: «Το ότι γίνονται παρεμβάσεις από την Τουρκία δεν είναι κάτι καινούριο. Αλλά αυτή η παρέμβαση αποκτά μία νέα διάσταση όταν εκστομίζονται απειλές για υποψηφίους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αλλά και για τις οικογένειές τους. Σε τελική ανάλυση αυτοί βοήθησαν τον Τατάρ να φτάσει σε μία- οριακή έστω- νίκη».

Απειλές από τους ανθρώπους της Άγκυρας και σε δημοσιογράφους

Στην ίδια έκθεση εντάσσεται και η μαρτυρία αρχισυντάκτριας της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Özgür Gazete, Πινάρ Μπαρούτ: «Ακούσαμε ότι θα έρθουν άνθρωποι της τουρκικής κυβέρνησης στο νησί για τις εκλογές και θα διέμεναν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Ήταν στελέχη της ομάδας Οκτάι. Παρατηρώντας τη δραστηριότητά τους, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας».

Για αυτά τα δημοσιεύματα παρενέβη μέχρι και η τουρκική πρεσβεία, οι δημοσιογράφοι υπέστησαν αφόρητες πιέσεις, ενώ πίεζαν και τον γενικό εισαγγελέα να προχωρήσει σε συλλήψεις, με την δικαιολογία της δημοσιοποίησης κρατικών εγγράφων! Οι απειλές προχώρησαν και μέχρι την σύλληψη για… κατασκοπία!

Φυσικά το γραφείο του Ερσίν Τατάρ και ο ίδιος ουδεμία δήλωση δεν θέλησαν να κάνουν για τις καταγγελίες της συγκεκριμένης έκθεσης και ούτε καν απάντησαν σε ερωτήσεις της Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This