Τουλάχιστον 27 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στο Περού (video)

Must Read

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι σε μεταλλευτική εταιρεία, σκοτώθηκαν χθες στο Περού, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε βγήκε από τον δρόμο στις Άνδεις κι έπεσε σε χαράδρα.

«Δυστυχώς θρηνούμε τους θανάτους 27 εργαζομένων μας μετά την πτώση σε χαράδρα του λεωφορείου που τους μετέφερε στην Αρεκίπα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μεταλλευτική εταιρεία Ares, διευκρινίζοντας πως άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

Η εισαγγελία της περιοχής ανέφερε ότι ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. «Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη περιοχή», είπε ο εισαγγελέας Τζόνι Ρομέρο, εκτιμώντας πως η αιτία του δυστυχήματος μπορεί να ήταν πως ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Το λεωφορείο, που μετέφερε 43 εργαζόμενους, εκτελούσε δρομολόγιο περίπου 500 χιλιομέτρων, με προορισμό την πόλη Αρεκίπα. Οι μεταλλωρύχοι επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από μια εβδομάδα δουλειάς.

«Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν 14 πτώματα κατά μήκος της πορείας της πτώσης του λεωφορείου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν απότομες πλαγιές, ψηλοί λόφοι από τους οποίους περνάει ο δρόμος», επισήμανε ο Νέστορ Μαρτίνες, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος στη Νάσκα.

Στο εσωτερικό του οχήματος οι πυροσβέστες βρήκαν εννιά πτώματα. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ διακομίζονταν σε νοσοκομεία. «Ο αδερφός μου πετάχτηκε έξω μέσα από το παράθυρο κι έπεσε πάνω σε πέτρες. Είναι σοβαρά τραυματισμένος, αδυνατεί να κινήσει το σώμα του, θα τον μεταφέρουν στη Λίμα», είπε στον Τύπο η Αντριάνα Κρους Τάιπε.

Δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο τις τελευταίες ημέρες

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο στη χώρα μέσα σε δέκα ημέρες. Την 8η Ιουνίου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Λα Λιμπερτάδ, 500 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στο Περού, λόγω της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας, της κακής κατάστασης των δρόμων, της απουσίας σήμανσης καθώς και ελέγχων από τις αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This