Σάββατο 31/7/2021

Αφγανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά στους Ταλιμπάν!

Πρωτοφανείς εικόνες στο Αφγανιστάν

Ένα πρόσφατο βίντεο που δείχνει αφγανικά κυβερνητικά στρατεύματα (σύμφωνα με πληροφορίες ειδικές δυνάμεις) να παραδίδουν τον εαυτό τους, τους Humvees και τα όπλα τους στους Ταλιμπάν σε μια άγνωστη τοποθεσία. Μιλάμε για όλο καινούργιο εξοπλισμό ο οποίος είχε παραδοθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις στο στρατό του Αφγανιστάν, ενόψει μάλιστα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται σαφές ότι μετά την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών , οι Ταλιμπάν θα επανακάμψουν πλήρως και όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσουν στην χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει με ολοκαύτωμα τον τουρκικό στρατό σε περίπτωση που παραμείνει στο Αφγανιστάν αντικαθιστώντας τον αμερικανικό. Εννοείται ότι οι τούρκοι θέλουν να παραμείνουν για να έχουν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ, ώστε να ελέγχουν τις μεταφορές ηρωίνης απευθείας στην Τουρκία, για να μην έχουμε ανάγκη το Ιράν. Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος διακινητής ηρωίνης παγκοσμίως, ενώ το Αφγανιστάν η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα για την πρώτη ύλη.

Όλα δείχνουν τώρα ότι οι Ταλιμπάν θα βρεθούν με καινούργια αμερικανικά όπλα, προκειμένου να υποδεχθούν τους Τούρκους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ