Τετάρτη 28/7/2021

ΥΠΕΞ Συρίας: Λαθρέμπορος πετρελαίου ο γιος του Ερντογάν

Κόλαφος εναντίον της οικογένειας Ερντογάν ο Μπασάρ Τζαφάρι

«Η κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας από τον ISIS διευθύνονταν προσωπικά από τον γιο του Ερντογάν». Τάδε έφη Μπασάρ Τζαφάρι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ότι η Τουρκία έστελνε όπλα στη χώρα του.

Με δηλώσεις του στην τουρκική Deutsche Welle ο Τζαφάρι είπε ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις σχέσεις της Τουρκίας με στρατιωτικές ομάδες που ήρθαν στη Συρία και αριθμούν χιλιάδες, υποστηρίζοντας ότι αυτό που είπε ο Σεντάτ Πεκέρ είναι αλήθεια.

«Οι δηλώσεις του κ. Σεντάτ Πεκέρ σχετικά με τη εμπλοκλή του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του, στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου και σιτηρών είναι αληθής. Όλοι γνωρίζουμε για την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας, ακόμη και από τον ISIS, το 2015-2016, και ότι την υπόθεση διαχειριζόταν προσωπικά ο γιος του Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ένα άτομο της ΜΙΤ, ονόματι Αλ Κασάρ, χρησιμοποίησε τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία προκειμένου να μεταφέρει δύο λίτρα από το δηλητηριώδες αέριο σαρίν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η μεταφορά έγινε από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη το 2013 και ο Αλ Κασάρ πέρασε συνοδευόμενος από Τούρκους πράκτορες στη Συρία. Μάλιστα το αέριο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση στο Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών Σύρων στρατιωτών, ένα συμβάν για το οποίο τότε κατηγορήθηκε η συριακή κυβέρνηση. «Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές», είπε ο Τζαφάρι.

Κλείνοντας ο ΥΠΕΞ της Συρίας αναφέρθηκε στην Τουρκία λέγοντας πως επιχειρεί «πολιτική τουρκοποίησης» στη βόρεια Συρία: «Η διαδικασία τουρκοποίησης έχει γίνει απαράδεκτη. Το νόμισμα που κυκλοφορεί στην περιοχή είναι η τουρκική λιρέτα. Στα σχολεία αντί της σημαίας της Συρίας, υπάρχει μια τουρκική σημαία, η αλλαγή των ονομάτων των δρόμων και των πλατειών, η κλοπή των υλικών για χρήση στην κλωστοϋφαντουργία και η μεταφορά τους στην Τουρκία δεν είναι ανεκτή πλέον».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ