ΥΠΕΞ Συρίας: Λαθρέμπορος πετρελαίου ο γιος του Ερντογάν

Κόλαφος εναντίον της οικογένειας Ερντογάν ο Μπασάρ Τζαφάρι

Must Read

«Η κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας από τον ISIS διευθύνονταν προσωπικά από τον γιο του Ερντογάν». Τάδε έφη Μπασάρ Τζαφάρι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ότι η Τουρκία έστελνε όπλα στη χώρα του.

Με δηλώσεις του στην τουρκική Deutsche Welle ο Τζαφάρι είπε ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις σχέσεις της Τουρκίας με στρατιωτικές ομάδες που ήρθαν στη Συρία και αριθμούν χιλιάδες, υποστηρίζοντας ότι αυτό που είπε ο Σεντάτ Πεκέρ είναι αλήθεια.

«Οι δηλώσεις του κ. Σεντάτ Πεκέρ σχετικά με τη εμπλοκλή του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του, στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου και σιτηρών είναι αληθής. Όλοι γνωρίζουμε για την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας, ακόμη και από τον ISIS, το 2015-2016, και ότι την υπόθεση διαχειριζόταν προσωπικά ο γιος του Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ένα άτομο της ΜΙΤ, ονόματι Αλ Κασάρ, χρησιμοποίησε τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία προκειμένου να μεταφέρει δύο λίτρα από το δηλητηριώδες αέριο σαρίν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η μεταφορά έγινε από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη το 2013 και ο Αλ Κασάρ πέρασε συνοδευόμενος από Τούρκους πράκτορες στη Συρία. Μάλιστα το αέριο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση στο Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών Σύρων στρατιωτών, ένα συμβάν για το οποίο τότε κατηγορήθηκε η συριακή κυβέρνηση. «Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές», είπε ο Τζαφάρι.

Κλείνοντας ο ΥΠΕΞ της Συρίας αναφέρθηκε στην Τουρκία λέγοντας πως επιχειρεί «πολιτική τουρκοποίησης» στη βόρεια Συρία: «Η διαδικασία τουρκοποίησης έχει γίνει απαράδεκτη. Το νόμισμα που κυκλοφορεί στην περιοχή είναι η τουρκική λιρέτα. Στα σχολεία αντί της σημαίας της Συρίας, υπάρχει μια τουρκική σημαία, η αλλαγή των ονομάτων των δρόμων και των πλατειών, η κλοπή των υλικών για χρήση στην κλωστοϋφαντουργία και η μεταφορά τους στην Τουρκία δεν είναι ανεκτή πλέον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This