Για τον πρωθυπουργό του Πακιστάν φταίνε τα θύματα βιασμού γιατί… φοράνε πολύ λίγα ρούχα!

Έχει το θράσος να μιλάει για «λίγα ρούχα» σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών φορούν συντηρητική εθνική ενδυμασία!

Must Read

Ασύλληπτη η δήλωση του πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan ο οποίος κατηγόρησε τα θύματα βιασμού γιατί φοράνε… «πολύ λίγα ρούχα»! Την αδιανόητη αυτή δήλωση έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή Axios λέγοντας ότι το γυναικείο ντύσιμο επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανδρών, προκαλώντας την οργή ακτιβιστών στην βαθιά συντηρητική ισλαμική χώρα.

«Εάν μια γυναίκα φοράει πολύ λίγα ρούχα, θα έχει αντίκτυπο στον άνδρα, εκτός αν είναι ρομπότ. Είναι κοινή λογική», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για την επιδημία σεξουαλικής βίας και βιασμού στο Πακιστάν. Και να φανταστείτε ότι έχει το θράσος να μιλάει για «λίγα ρούχα» σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών φορούν συντηρητική εθνική ενδυμασία!

Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπάνια εξετάζονται σοβαρά στο Πακιστάν. Μεγάλο μέρος της χώρας ζει με έναν κωδικό «τιμής» όπου γυναίκες που «ντροπιάζουν» τις οικογένειές τους μπορούν να υποστούν βία ή δολοφονία!

Μετά την προκλητική δήλωση του Πακιστανού πρωθυπουργού, πάνω από δώδεκα ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, δημοσίευσαν δήλωση ζητώντας συγγνώμη.

«Αυτό είναι επικίνδυνα απλοϊκό και ενισχύει την ατιμωρησία στους ενόχους βιασμού, σοδομίας και κακοποιητών» δήλωσε ο Καραμάτ Αλί, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This