Συνελήφθη στη Ρωσία ο διοργανωτής του θανάσιμου παιχνιδιού «μπλε φάλαινα»

Must Read

Ο φερόμενος ως διοργανωτής του online θανάσιμου παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα, που οδηγούσε ευάλωτους εφήβους στην αυτοκτονία, συνελήφθη στη Ρωσία και κατηγορείται για δύο θανάτους.

Ο 19χρονος νεαρός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθη μετά τους θανάτους της 14χρονης Μαρία και του 16χρονου Αλεξάντερ, με διαφορά τριών ημερών, στον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής Λίπετσκ.

Η Μαρία σκοτώθηκε από διερχόμενο συρμό στις 11 Ιουνίου εντός του σταθμού, ενώ στις 14 Ιουνίου ο Αλεξάντερ σκοτώθηκε από διερχόμενο συρμό ενώ έκανε ποδήλατο. Πριν από τον θάνατό της, η Μαρία άφησε πίσω της βίντεο στο οποίο κλαίγοντας ανέφερε ότι ανήκε στην ομάδα Μπλε Φάλαινα, που αριθμεί 524 μέλη. «Τελειώνει ο χρόνος μου. Ενα νέο κύμα ξεκινά, θα υπάρξουν πολλά θύματα. Παρακαλώ, διαδώστε την πληροφορία για να σταματήσει αυτό. Εγώ έπαιξα. Είμαστε 524» φέρεται ότι ανέφερε σε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Komsomolskaya Pravda».

Ο διαχειριστής

Ο 19χρονος από τη δυτική πόλη Γεσεντίκι κατηγορείται ότι ήταν ο διαχειριστής των ρωσικών ομάδων της Μπλε Φάλαινας στα social media, στα οποία οι συμμετέχοντες παρασύρονται σε επικίνδυνα «παιχνίδια», ακόμα και στην αυτοκτονία, και πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τους δύο τελευταίους θανάτους.

Μέχρι στιγμής, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έχουν έρθει σε επαφή με 50 παιδιά, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να παρασύρει κι άλλους νέους στην αυτοκτονία. «Ο κρατούμενος δημιούργησε αρκετές ομάδες στο Μessenger, οι συμμετέχοντες στις οποίες έφερναν εις πέρας διάφορες αποστολές, στόχος των οποίων ήταν να πέσουν στην ψυχολογική παγίδα να κατακρίνουν τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας. «Προωθούσε την κατάθλιψη, τη βία απέναντι σε άλλους και επικίνδυνους τρόπους για να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής» προσέθετε η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι ο υπεύθυνος εντοπίστηκε το συντομότερο δυνατόν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This