Πέμπτη 5/8/2021

Επιστρέφει το lockdown στην Αυστραλία λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»

Τρέμουν εξάπλωση λόγω της παραλλαγής «Δέλτα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση της Αυστραλίας η μετάλλαξη «Δέλτα» με αποτέλεσμα να προχωρά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε lockdown μιας εβδομάδας. 

Συγκεκριμένα το Σίδνεϊ και τα ανατολικά προάστια της πόλης θα μπουν σε εκ νέου καραντίνα διάρκειας επτά ημερών, με τις αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα, δηλαδή μια πιθανή νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Δέλτα».

Η απόφαση λήφθηκε μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην οποία ανήκει και το Σίδνεϊ, ότι βρέθηκαν 22 πρόσθετες μολύνσεις την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρχές, όσοι ζουν ή εργάζονται στις τέσσερις περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης της αυστραλιανής μεγαλόπολης, οφείλουν να παραμένουν στο σπίτι τους και να μετακινούνται μόνο εάν αυτό είναι απαραίτητο. Δηλαδή για ιατρικούς λόγους, για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης, αγορά τροφίμων ή άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ