Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: 22,5 χρόνια «έφαγε» ο φονιάς Ντέρεκ Σόβιν

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο δράστης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος

Must Read

Σε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε, τελικά, ο 45χρονος πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020, στη Μινεάπολη.

Ο 45χρονος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία, με τις εισαγγελικές αρχές, που κάλεσαν περίπου 40 μάρτυρες να καταθέσουν, να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που του ασκούσε ο Ντέρεκ Σόβιν στον λαιμό και την πλάτη.

«Το δικαστήριο σας καταδικάζει σε φυλάκιση για μια περίοδο 270 μηνών, δηλαδή δέκα περισσότερα χρόνια», από όση είναι η ποινή που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις από τον ποινικό κώδικα της Μινεσότας, είπε ο δικαστής Πίτερ Κάχιλ. «Η απόφασή μου δεν βασίζεται στο συναίσθημα ή στη συμπόνια (…) ούτε στην κοινή γνώμη», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Δεν επιδιώκω να στείλω ένα μήνυμα».

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ σχολίασε ότι πρόκειται για μια απόφαση που λειτουργεί υπέρ της «συμφιλίωσης» του έθνους. Από την πλευρά του, στη σύντομη δήλωσή του προς το δικαστήριο, πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο Σόβιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Φλόιντ. «Λόγω των εκκρεμών νομικών ζητημάτων δεν είμαι σε θέση να κάνω μια επίσημη δήλωση σε αυτό το στάδιο αλλά, με λίγα λόγια, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Φλόιντ», είπε, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον θα υπάρξουν νέες πληροφορίες, ελπίζω ενδιαφέρουσες, που θα σας φέρουν τη γαλήνη».

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο καταδικασθείς πρώην αστυνομικός μίλησε δημοσίως, μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, δεδομένου ότι δεν είχε καταθέσει ούτε στη δίκη του, τον περασμένο Μάρτιο. Νωρίτερα, η οικογένεια του Φλόιντ ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει στον Σόβιν τη «μέγιστη δυνατή» ποινή, δηλαδή κάθειρξη 40 ετών.

Θυμίζουμε ότι το βίντεο (δείτε παρακάτω) του θανάτου του Φλόιντ, πεσμένου μπρούμυτα στο έδαφος και δεμένου με χειροπέδες, να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς ο λευκός αστυνομικός είχε γονατίσει στον λαιμό του, έκανε το γύρο του πλανήτη, προκαλώντας σοκ, αλλά και πυροδοτώντας ένα πρωτοφανές παγκόσμιο κίνημα κατά της αστυνομικής βίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This