Το FBI χρησιμοποίησε εγκληματία ως ψευδομάρτυρα κατά του Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks!

Με την βοήθεια ενός εγκληματία έστησαν την υπόθεση για τον ιδρυτή των Wikileaks

Must Read

Οι βασικές κατηγορίες για την υπόθεση εναντίον του συνιδρυτή των Wikileaks, Julian Assange, ο οποίος αντιμετωπίζει έως και 175 χρόνια φυλάκισης, εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, βασίζονται σε μαρτυρίες από καταδικασθέντα απατεώνα που παραδέχτηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι είπε ψέμματα συνειδητά για να «πέσει στα μαλακά»!
Ο Sigurdur Ingi Thordarson (φωτό αριστερά), Ισλανδός πολίτης και πρώην εθελοντής των Wikileaks μετετράπη σε πληροφοριοδότη του FBI για $ 5.000, και παραδέχτηκε στην ισλανδική εφημερίδα Stundin ότι ήταν ο βασικός μάρτυρας για το  κατηγορητήριο που στήθηκε κατά του Ασάνζ.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η εφημεριδα Stundin περιγράφει αρκετές περιπτώσεις όπου ο Thordarson που διαψεύδει τώρα τη δική του μαρτυρία, αποκαλύπτει ότι ο Assange δεν του έδωσε ποτέ εντολή να κάνει οποιαδήποτε πειρατεία.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι παρόλο που ένα δικαστήριο στο Λονδίνο αρνήθηκε την έκδοση του Assange στις ΗΠΑ για ανθρωπιστικούς λόγους, εξακολουθούσε να διώκεται από τις ΗΠΑ αναφορικά με κατηγορίες που βασίστηκαν στη μαρτυρία του Thordarson. Για παράδειγμα, το κατηγορητήριο λέει ότι «ο κ. Ο Ασάντζ και ο «Έφηβος» απέτυχαν σε μια κοινή προσπάθεια αποκρυπτογράφησης ενός τραπεζικού αρχείου που έχει κλαπεί από μια «χώρα του ΝΑΤΟ 1», όπου πιστεύεται ότι ο όρος «χώρα του ΝΑΤΟ 1» αναφέρεται στην Ισλανδία, ενώ ο «Έφηβος» – Είναι ο ίδιος ο ψευδομάρτυράς Θόρνταρσον.

Ωστόσο το εν λόγω αρχείο δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς “κλεμμένο”, καθώς υποτίθεται ότι είχε διανεμηθεί και διαρρεύσει από τους καταγγέλλοντες εντός της τράπεζας και εκείνη τη στιγμή πολλοί άνθρωποι στο διαδίκτυο προσπαθούσαν να το αποκρυπτογραφήσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή φέρεται να περιείχε πληροφορίες σχετικά με τα χρεωστικά δάνεια που παρείχε η Ισλανδική τράπεζα Landsbanki, η πτώση της οποίας το 2008 οδήγησε σε μια μεγάλη οικονομική κρίση την Ισλανδία, με αποτέλεσμα τραπεζίτες να μπουν στη φυλακή!

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η μαρτυρία του Thordarson είναι το κλειδί για την ποινική δίωξη που στοχοποιεί τον Assange ως εγκληματία, και όχι ένα δημοσιογραφικό υλικό που προστατεύεται από το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ισχυρίστηκαν οι New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης που Δ ιέσπειραν την ανώνυμη τότε μαρτυρία κατά του ιδρυτή των Wikileaks.

Αντιδρώντας στο καταιγιστικό άρθρο της Stundin, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα εγκλήματα της NSA, Edward Snowden, έγραψε στο Twitter: “Αυτό είναι το τέλος της υπόθεσης εναντίον του Julian Assange.” Ο ερευνητής δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνβαλντ συμφώνησε, λέγοντας: “Θα έπρεπε.”

Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις ΗΠΑ. Αντίθετα, η αποκάλυψη βόμβα της ισλανδικής εφημερίδας δεν αναπαράγεται καν από τα μέσα που ευχαρίστως παρουσίασαν την μαρτυρία του καταδικασμένο εγκληματία ως αξιόπιστη, με μοναδικό στόχο να κάνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ να σιωπήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This