Πέθανε ο υπεύθυνος για την εισβολή στο Ιράκ, Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ

Υπηρέτησε δυο Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη

Must Read

Στα 88 του άφησε την τελευταία του πνοή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο υπουργός Άμυνας των Προέδρων Gerald R. Ford και George W. Bush. Αιτία του θανάτου του ήταν πολλαπλό μυέλωμα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Ράμσφελντ βρέθηκε στο πλευρό του Ford από το 1975 έως το 1977 και του George W. Bush από 2001 έως 2006. Ήταν ο νεότερος, στα 43, και ο παλαιότερος, στα 74, σε μια εποχή σοβιετικών-αμερικανικών πυρηνικών κινδύνων, και στη συνέχεια σε μια εποχή που αρχίσαμε να ακούμε για απειλή από τρομοκράτες και αδίστακτα κράτη!

Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ στο Ιράκ διεξήγαγε έναν δαπανηρό και διχαστικό πόλεμο που τελικά κατέστρεψε την πολιτική του ζωή, ενώ ποτέ δεν αναγνώρισε την αποτυχία του και προειδοποίησε σε μια αποχαιρετιστήρια αποστολή στο Πεντάγωνο ότι η αποχώρηση από το Ιράκ θα ήταν ένα φοβερό λάθος.

Στα απομνημονεύματα του 2011, «Γνωστό και Άγνωστο», ο Ράμσφελντ δεν εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση εισβολής στο Ιράκ, το οποίο είχε κοστίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες 700 δισεκατομμύρια δολάρια και 4.400 αμερικανικές ζωές, επιμένοντας ότι η απομάκρυνση του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν δικαιολογεί την εισβολή. «Η απαλλαγή από το βάναυσο καθεστώς του Σαντάμ έχει δημιουργήσει έναν πιο σταθερό και ασφαλή κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This