Ιταλός εισαγγελέας: Οι μετανάστες του «Open Arms», να πάνε στην Λαμπεντούζα

Must Read

Την άμεση αποβίβαση στη Λαμπεντούζα όλων των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο κοντά στο νησί διέταξαν απόψε οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εντολή αυτή δόθηκε από την εισαγγελία του Αγκριτζέντο αφού ο εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο ανέβηκε προηγουμένως στο πλοίο, μαζί με δύο γιατρούς, για να διαπιστώσει την κατάσταση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Η ισπανική οργάνωση είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη να επιτραπεί στους περίπου 100 μετανάστες, που παραμένουν επί 19 ημέρες πάνω στο πλοίο, να αποβιβαστούν στην Ιταλία.

Θα κατασχεθεί προληπτικά

Ο εισαγγελέας διέταξε επίσης να κατασχεθεί προληπτικά το πλοίο μόλις φτάσει στο λιμάνι, στο πλαίσιο μιας έρευνας κατ’ αγνώστων με την υποψία της παράνομης κράτησης προσώπων, παράλειψης και άρνησης παροχής βοήθειας. Ο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι η έρευνα αυτή αφορά προσωπικά τον ίδιο.

«Αν νομίζει κανείς ότι θα με φοβίσει με την πολλοστή προσφυγή και έρευνα, γελιέται. Θα ήταν λάθος, αφού καταφέραμε να πείσουμε την Ισπανία να στείλει ένα πλοίο (για να παραλάβει τους μετανάστες), τώρα να τους αποβιβάσουμε στην Ιταλία και να δικάσουμε τον υπουργό Εσωτερικών που εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This